MU18 verliest geflatteerd van koploper

RIJSWIJK – De vorige thuis wedstrijd in gedachten, waar we veel te laks begonnen waren de jongens al voor de wedstrijd geconcentreerd. We hebben voor alle duidelijkheid de verdediging en aanval en de mentaliteit nog doorgenomen.

Met basis Beau, Tom, Koen, Yorel en Luuk begonnen. Dat liep niet direct lekker we verspelen een keer of vier de bal door o.a loop fouten, stomme passes. Gelukkig is Lokomotief ook niet echt wakker en worden deze fouten niet direct afgestraft.

Dan gaat het iets beter lopen, na 5 minuten staan we zelfs voor met 6-11.

Je merkt dat als Loko wat gas geeft in aanvallend opzicht we sneller in de problemen komen door de vlotte bal roulatie vergeten we de help side dat Loko uitbuit door na een pic & roll vrij te komen en een makkelijke score kan maken.

Einde eerste kwart 21-16.

Tweede kwart gaan we wat groter spelen met twee centers, wat meer rebounds kracht geeft en ook punten oplevert en ook veelvuldig op de vrijeworp lijn komen. Na 5 minuten komen we langszij en pakken we weer een 27-30 voorsprong. Daarna gaat

Loko na een score verder naar de achterlijn pressie zetten. Dat heeft effect, door geregeld een hoge i.p.v een bounche pass te geven of iets dribbelend op te lossen verliezen we diverse ballen. Ook lopen we tegen veel fouten aan doordat we niet op onze voeten maar met onze handen verdedigen.

Nou is het niet allemaal slecht hoor… als we dan wel goed passend door de press komen scoren we ook.

We houden met 42-35 stand pauze. We overleggen in de pauze de punten waar we aan moeten werken.

We starten 2e helft weer met de basis. We pakken direct wat puntjes en komen tot 48-45 maar blijven de bal toch teveel weg geven tegen een press en als we er dan door zijn willen we te snel of maken een aktie niet af met een score. In een time out nogmaals aangegeven hoe we de press kunnen breken en de looplijnen hierin.

Door onze fouten komt Loko ook veel op de vrijeworp lijn maar niet alles valt lekker en dus de kans van de Eagles om bij te blijven. Je merk dat het harde werken en de wil die Loko ons wil opleggen de koppies bij sommige moe worden.

Vergeet niet dat de helft van het team eerste jaars is en door dit soort wedstrijden alleen maar kan leren, en ja dat gaat met vallen en opstaan. Dat er goed gewerkt word onder de borden is wel aan het fouten last te zien, zelfs Frenk die nooit veel fouten pakt word in de 10e minuut naar de bank gestuurd met 5 fouten. Ook Dave moet naar de kant maar dit vanwege een enkel blessure.

Laatste kwart gaan we in met een 65-49 stand.

Dit word een run en gun kwart veel ballen gaan over en weer, beide kanten verspelen de bal geregeld. Loko loopt verder uit.

We eindigen de wedstrijd met 87-67 stand. Een stand die pas in de laatste minuten zover heeft kunnen oplopen.

Lokomotief heeft moeten werken voor de overwinning en hun winterkampioenschap.

Dat is een kompliment voor de Eagles die bij vlagen goed werk leveren maar vaak net even wat meer ervaring en gogme nodig heeft is een press tegen situaties.

Over twee weken de laatste wedstrijd thuis tegen Oegstgeest om het eerste seizoens helft af te sluiten.

scores ; Koen 18pnt Ft 6/8, Frenk 13 pnt Ft 1/3, Tom 12 pnt Ft 3/6, Beau 8 pnt Ft 2/6,

Luuk 6 pnt Dave 3 pnt Ft 1/3, Yorel,Martijn en Erdem 2 pnt.