VU16 pakken de winst in slotfase

MAASSLUIS – De meiden onder 16 jaar sloten de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Cobra Nova. Zoals zo vaak dit seizoen waren er maar 6 meiden beschikbaar en de uitwedstrijd tegen de ploeg uit Voorburg was eerder dit jaar al met ruime cijfers verloren gegaan. Dit keer had ook Cobra Nova personele problemen want hun coach beschikte slechts over 5 speelsters. Gelukkig floten de beide scheidsrechters niet al te streng en bleef foutenlast lang uit.

Nadat scores van Josje Ruinard en Debora Cana de stand op 6-0 hadden gebracht begonnen ook de bezoekers te scoren. Bij 8-8 was de stand na 5 minuten weer in evenwicht. Jacky de Wit scoorde voor de eerste pauze nog 2 maal en de periodestand werd bepaald op 16-10.

In de eerste 5 minuten van de 2e periode werd er weinig gescoord. Na 18-14 kwamen beide ploegen meer succesvol bij de baskets. De nummer 23 van de bezoekers bleek moeilijk af te stoppen en maakte 6 punten op rij. Gelukkig deed Fatma Dutar dit ook aan de zijde van de thuisploeg maar toch was het verschil bij rust slechts 2 punten (26-24)

Na de pauze begonnen de meiden uit Voorburg scherp en namen direct een 26-28 voorsprong. In dit 3e kwart kon alleen Josje Ruinard tegen scoren en dankzij haar 8 punten was de stand bij het ingaan van de laatste 10 minuten weer gelijk (34-34).

De conditie leek in de laatste periode de doorslag te geven in het voordeel van de bezoekers. De Eagles oogden vermoeid en Cobra Nova liep weg tot 34-40. Nog 1 keer werd er alles op alles gezet. Lone Brandon gaf met 2 perfecte vrije worpen het startsein voor de inhaalrace. Met een fanatieke Fatma Dutar als speerpunt, zij scoorde weer 6 punten op rij, werd de opponent ingehaald en overlopen met een 50-42 eindstand tot gevolg. Hiermee passeerden de Eagles tegenstander Cobra Nova op de ranglijst en eindigden knap op een 2e plaats achter het team van BS Leiden waarvan in de thuiswedstrijd nog was gewonnen. Vandaag was Josje Ruinard weer eens topscoorster met 22 punten gevolgd door Fatma Dutar met 16 punten.