Wedstrijdverslagen

Dames 1 verliest van agressief spelend Baros

ROTTERDAM – De winterstop is voorbij en de dames uit Maassluis mochten uit bij Baros in Rotterdam de tweede seizoenshelft starten. De eerste seizoenshelft werd mooi afgesloten met enkele overwinningen en goed spel, na enkele trainingen mochten de dames laten zien of ze dat door konden zetten.

De wedstrijd moest gespeeld worden zonder de afwezige Fleur van Baalen. Het begin was gelijk goed, beide teams scoorden uit goede aanvallen en bij de Green Eagles waren het gelijk de lange dames Nienke van Deijk en Suzanne van Driel die de basket wisten te vinden. Ook Renate Warffemius startte sterk met veel dreiging en de Eagles namen brutaal de leiding.

Roos Jordans liep helaas snel tegen twee fouten aan en het moment dat zij even moest zitten klapte het Rotterdamse team er bovenop. Soms letterlijk met behoorlijk fysiek spel wat werd toegestaan door de scheidsrechters in de eerste helft. Maar de dames uit Maassluis moeten dan vooral naar zichzelf kijken en de rust houden in die chaos / pressie die gecreëerd wordt.

Na een time-out ging het weer beter. Veerle van Baalen bracht aan de bal rust en overzicht en deed dat goed. Een duidelijke verbetering die dit seizoen zichtbaar is. Vlak voor de rust leken de dames het gat te kunnen verkleinen maar helaas liep het net in één a twee beslissingen mis waardoor Baros het gat in de rust zomaar, en misschien wel iets onnodig vanuit Maassluis perspectief, op 17 punten wist te zetten.

De tweede helft werd door coach Jeroen Derksen aangegrepen om door te leren tegen dit agressievere spel. Baros, maar ook bijvoorbeeld DAS, zal dit seizoen nogmaals de opponent zijn, en wanneer zij zo fel mogen spelen van de scheidsrechters zullen zij dat doen. Het is op het randje, maar de grens wordt bepaald door de leiding in de wedstrijd en dat doen deze teams wat dat betreft slim. En zowel Baros als DAS hebben veel succes dit seizoen in deze manier van spelen.

De dames uit Maassluis bleven gecontroleerd en fraaie aanvallen laten zien in de tweede helft, maar vooral het georganiseerd samen verdedigen ging beter. De dames lieten zich minder van de wijs brengen en namen hun verantwoordelijkheid in het spel. Eva Kerkhoven, mee vanuit meisjes onder 18, speelde verdienstelijk in het derde kwart en draaide goed mee.

Er werd hard gewerkt door de dames en na enkele fraaie scores leek het nog even spannend te kunnen worden. Helaas voor de Maassluise dames had Baros het eindoffensief met enkele rake driepunters. Dit was ook mede doordat de wissels letterlijk op waren. Nienke van Deijk blesseerde zich in het vierde kwart en Marloes van Zeijl probeerde het nog ondanks ziek zijn in de eerste helft maar werd de tweede helft toch maar aan de kant gehouden. Wat overigens geen excuus is voor de nederlaag, want daar zou de dames die wel speelden tekort mee worden gedaan.

In de dubbele cijfers kwamen Renate Warffemius, Roos Jordans, Nienke van Deijk en Suzanne van Driel. Met een totaal van 59 punten laat ook dit zien dat er overal kansen werden gecreëerd. Op naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag thuis tegen de Groene Uilen.