Buurman laat U12 kennis maken met hoger niveau

SCHIEDAM – Na het overtuigende kampioenschap in de eerste helft van het seizoen is het under-12 (U12) team van Green Eagles twee klassen hoger ingeschreven. Zonder de nog maar net genezen verklaarde Bryce gingen we op bezoek bij Juventus uit Schiedam. Zowel op individuele kwaliteit als op teamspel was snel duidelijk dat we op een ander niveau terecht waren gekomen. Toch konden we het de eerste van 8 periodes bijhouden en werd het 4-2, de tweede periode versnelde Juventus en verloren we met 12 tegen 2. Vrijlopen was moeilijk en alleen met individuele acties van Gene, Jarno en Pim kwamen we in de buurt van de basket. We lieten de koppies echter niet hangen en deden er zo mogelijk nog een schepje bovenop in de verdediging. Emre had al alles gegeven in de periode ervoor op het grote veld, maar bleef op karakter ook de volgende periode keihard werken in de verdediging. Lars had zijn handen vol aan de nummer 26, maar gaf wel zo veel verdedigende druk dat de makkelijke scores en passes eruit werden gehaald. Ondanks Elisa’s gekneusde hand bleef ze bikkelen en was ze aanvallend gevaarlijk tussen de grotere tegenstanders. Zo werd het deze periode een verdienstelijke 4-4. Dat je vanuit een goede verdediging tot goede aanvallen komt bleek ook de volgende periode toen we meer vanuit de bucket konden scoren. Waar Tim, Gene en Emre menig schot van de tegenstander konden blokken, lukte dat de tegenstander niet en konden ze ons alleen foutief afstoppen. Dit leidde tot vrije worpen van Pim, Tim en Sanna, waarbij Sanna dat voor de volle 100% score uitnutte. Op slag van rust waren we iets dichterbij gekropen en met een 22-14 achterstand waren we nog niet verslagen.

De tweede helft gingen we met dezelfde inzet verder en kwamen we met scores van Emre en Tim weer twee puntjes dichterbij. De 6e periode begon met een drive van Pim, daarna nog een drive van Pim waarbij hij de vrijstaande Merel goed had gespot en haar de assist kon geven. Nadat Merel in WWE-stijl de bal met de tegenstander en al van de grond had getild, vond ze uit de rebound wederom het netje. Deze keer zonder dat er een tegenstander aan de bal vast zat. Dit bracht ons tot op 4 punten. Twee scores van Juventus zorgden dat we met 8 punten achterstand de 7e periode inliepen. Deze was beslissend en helaas in ons nadeel. We hadden moeite om de bal naar voren te brengen en van daaruit tot een goede aanval te komen. Dit leidde tot balverlies en gedegen scores van Juventus. Dat we in deze competitie ook zijn omdat we in de vorige klasse waren uitgeleerd bleek echter ook: nadat Rik merkte dat als hij de bal op één hoog tempo op dribbelde hij zich uiteindelijk tussen twee tegenstanders vastzette, nam hij meer rust en dat leidde weer tot goede aanvallen. De inmiddels opgelopen achterstand van 18 punten kon echter niet meer gekeerd worden. In de laatste periode gaven we zeker niet op, maar het gat was te groot en zo verloren we met 30 tegen 50.

Topscorers werden Jarno en Pim met elk 7 punten.