Nieuws

Einde van een tijdperk voor Jeroen Derksen

green-eagles-dames-1-16MAASSLUIS – Het was afgelopen weekend, op 23 april 2016, een bijzondere wedstrijd voor dames 1. Niet alleen heeft huidige damesteam hun laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld, ook is met deze wedstrijd het Derksen-dames 1-tijdperk afgesloten.

Het was even graven in de archieven om erachter te komen waar het allemaal begon. Jeroen is namelijk begonnen als jeugdtrainer en heeft zo met meerdere meiden uit het team verschillende jeugdteams doorlopen. Toen de meisjes ouder werden kon de overstap naar een damesteam gemaakt worden, er kwam een mix van meisjes (die qua leeftijd nog lang geen ‘dame’ waren) en dames die al in dames 1 speelden . Zo is Jeroen vanaf de tweede seizoenshelft 2007-2008 begonnen als damescoach en brak er een mooie periode aan. Via enkele jaren spelen in het Rayon werden de dames in het seizoen 2012-2013 Rayonkampioen en werd de overstap gemaakt naar de landelijke divisie. De bond vond het die zomer precies een mooi moment om de promotiedivisie en eredivisie samen te voegen en zo belandde Green Eagles dames 1 in de hoogste klasse van het Nederlandse damesbasketbal, een hele ervaring! De bond draaide hun beslissing na de kerst terug en inmiddels spelen we dus alweer 2,5 jaar in de promotiedivisie. 

IMG_5632Het team is in deze jaren gegroeid en hoewel de uitslagen op papier soms anders zeggen kunnen de dames het elke tegenstander lastig maken. Jeroen zijn enthousiasme speelt hierbij een belangrijke rol. In zijn GROENE boekje wordt elke (ja elke!) training op papier voorbereid. De dames trainen de afgelopen jaren 3x per week dus dit zijn heel wat blaadjes vol (en heel wat uren werk bij elkaar). Het maakt Jeroen niet uit hoeveel dames er op de training zijn; er wordt getraind! En ook trainingen met weinig dames hebben een specifiek doel.  Er is/was een enorme drive van Jeroen om als team steeds beter te worden, maar ook was er (met name op de maandagtraining) tijd voor individuele coaching. Zo benadertJeroen elke speelster op zijn eigen manier, wat voor die speelster het meest effectief is, fijn! Ook als coach wilde Jeroen groeien en zo heeft hij dit seizoen zijn BT4-coach-diploma gehaald.

image1Dames 1 is een vriendinnenteam en als trainer/coach moet je dan soms flink wat geduld hebben en een balans kunnen vinden tussen hard werken en plezier maken en hebben in het veld. Jeroen heeft deze balans zeker met de dames gevonden en er wordt nog steeds met plezier gebasketbald! 

Na 8,5 jaar dames houdt het hier dus op en gaat Jeroen een nieuwe uitdaging aan (en de dames uiteraard ook met een nieuwe trainer/coach). Wij hopen dat Jongens Onder 20 net zoveel gaat leren en plezier in het spelletje blijft houden als wij/de dames hebben gedaan!

De volgende steekwoorden wilden de dames graag nog kwijt, maar konden moeilijk in het bovenstaande stukje toegevoegd worden: Paardenvijg, simpel, te-de-te, klootzak, keiharde defencelief zijn voor het bord, baviaan, Feijenoord.