MU20 mannen winnen knap in Voorburg

VOORBURG – Vorige week ging helaas de wedstrijd niet door voor de mannen U20 uit Maassluis. BS Leiden kreeg geen team op de been en daarmee werd er officieel gewonnen, maar daar hebben de jonge heren uit Maassluis niets aan. Basketballen willen ze. En afgelopen zondag was het zover. De jongens mochten aantreden in Voorburg tegen Cobra Nova.

Op het moment van aankomen in Voorburg besefte het team echter dat de tenues nog in Maassluis lagen. Aan coach Jeroen Derksen de taak dit snel op te lossen. Gelukkig was het Voorburg en met enig doorrijden kon er op tijd een teamtas van heren 1 opgehaald worden in Vlaardingen door Jeroen, waarbij Marcel van heren 1 bedankt moet worden voor het helpen!

Zonder goede warming up begonnen de jongens toch heel goed aan de wedstrijd. Er werd fel verdedigd en vooral heel goed aangevallen. Na drie minuten was de stand 2-10 met fraaie acties waarvan Frenk, Tom, Koen en Yorel profiteerden. Uiteraard kwamen de mannen uit Voorburg daarna ook meer aan scoren toe maar het eerste kwart was echt voor de Eagles. Sebas liet dat zien met drie fraaie scores op rij, met een driepunter en prima actie en schot in de buzzer. Zo was er een goede 10-21 kwart winst.

Ook in het tweede kwart werd er goed gestart en al snel kwam er een 15-26 stand op de borden en liepen de Eagles zelfs uit naar 17-30 met enkele sterke rebounds van Luuk. Het goede aan het spel was dat ondertussen alle tien de spelers in het veld hadden gestaan en allemaal goede minuten hadden gepakt. Ook Remco kon als nieuwste en minst ervaren aanwinst van de groep veel minuten maken en speelde lekker fel. Eigenlijk maakte de samenstelling niet uit, de Eagles liepen uit.

In de tweede helft gooide Cobra Nova het na drie minuten spelen en met een 29-39 stand op de borden over een andere boeg. Ze gingen zeer fel verdedigen met heel veel druk op de bal. De scheidsrechters lieten hier iets teveel toe en de jonge jongens van de Green Eagles waren onder de indruk van het fysieke spel. Dat is toch even anders in een U20/U22 eerste klasse. Minutenlang kwamen de Eagles aanvallend niet verder dan wat slechte schoten. Cobra Nova kwam zelfs voor, met 42-41.

Maar wat heel knap is, de jongens luisterden prima naar de aanwijzingen en gingen weer doen waar ze goed in zijn, ondanks de druk. En langzaam maar zeker werden de Eagles weer de bovenliggende partij. Met sterk verdedigend werk van onder andere Chaquille, Erdem en Beau kwamen de Eagles terug op voorsprong en werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 55-61.

Enig minpunt is dat de vrije worpen ervoor zorgden (op negatieve wijze) dat de beoogde 70 niet werden gehaald, het aanvallende spel had dat zeker verdiend, maar verder mooie pot en hard gewerkt.