Heren 1 wint degradatie kraker

RAAMDONSKVEER – De goede, maar helaas verloren, wedstrijd tegen Bouncers moest een vervolg krijgen afgelopen zaterdag. Er werd namelijk gespeeld tegen de rode lantaarndrager Agathos. De enige winstpartij van Agathos was uitgerekend tegen Green Eagles. De Eagles waren dan ook gebrand om te winnen om zo afstand te nemen van de laatste plaats. Met voor het eerst dit seizoen een voltallig fitte selectie moest het dan ook gebeuren. De eerste scores waren voor Agathos. De Eagles wisten echter wat er te doen stond en gingen er vol voor. Zeven punten op rij van Jeroen Derksen zorgde ervoor dat de Eagles goed bij bleven en toen ook de verdediging feller werd liepen de Eagles uit naar een 15-19 voorsprong eind eerste kwart. In het tweede kwart bleef de verdediging ijzersterk van de Eagles. Het is dat de Eagles af en toe slordig waren in de fast break anders was de stand bij rust groter geweest dan 21-33. Een grote smet op de voorsprong was het uitvallen van Marcel Vaissier met een knieblessure. Na rust startten de Eagles niet goed. De verdediging was niet fel genoeg en zo kwam Agathos plots terug tot 30-34. Een driepunter van Ingo Rutting zorgde voor wat lucht en met enkel rake afstandschoten van Laurens Don liep de voorsprong weer op naar 38-48 eind derde kwart. In het vierde kwart bleven de Eagles knokken wat tot mooie geblokte schoten leidde van Rik van der Vaart en Stefan Satijn. Uiteindelijk werd de overwinning binnengesleept met 60-69. Topscoorder in de wedstrijd werd Jeroen Derksen met 20 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Laurens Don en Stefan Kraaijeveld met beide 16 punten.