JU16 Drieluik Dunkinn – Binnenland – Krimpen a/d IJssel

“ Het is geen oefenwedstrijd maar een Wedstrijd”

Aldus een aantal toeschouwers van thuisclub Dunkinn JU16. De wedstrijd tussen De Eagles en Dunkinn begon in een enigszins troosteloze omgeving. De 3 meegereisde supporters van de Eagles waren bij aanvang de enige op de tribune. Na een fel begin en een 0-8 tussenstand kwam de eerste score van Dunkinn op het scorebord. Het eerste kwart was behoorlijk eenrichtingsverkeer en werd afgesloten met een 4-22 stand.

De Eagles maken er tot dusver iedere wedstrijd een gewoonte van om het tweede kwart te verslappen. Zeker als de voorsprong een riante is, wordt het teamspel vergeten en gaan iets teveel spelers voor eigen succes. Ruststand 12-37

Ook het derde kwart was het niet geheel om over naar huis te schrijven maar werd er onder de bezielende leiding van de coach wel geknokt voor iedere meter. Hij was volgens het thuispubliek iets te luidruchtig aanwezig. Dat lieten ze ook horen. Vandaar de titel van deze wedstrijd. Ondertussen was het na het derde kwart 22-54. De Eagles coach kon niet nalaten te melden aan het thuispubliek dat het zijn ploeg was die aan de positieve kant van het scorebord stond.

Het laatste kwart was er één voor de keizersbaard. Einduitslag 32-77 voor de Eagles en de 3e overwinning op rij was binnen.

Vervelend voor de coach en spelers is dat door een administratieve fout de eerste wedstrijd is omgezet naar een reglementaire nederlaag… Eentje die aan het eind van de 2e seizoenshelft nog wel eens kostbaar kon blijken te zijn.

“4 op een rij na overwinning op Binnenland”.

Deze wedstrijd wegens andere verplichtingen helaas moeten missen, maar gelukkig zijn er dan altijd andere ouders die me op de hoogte houden van het wedstrijdverloop :o) Dus was het volgende zichtbaar in de appgroep. Eerste periode 15-3, na de 2e periode 24-9. Een relatief lage score dus lijkt het een moeizame wedstrijd te zijn geweest. Na de 3e periode kwam een 47-15 tussenstand voorbij, met een eindstand van 56-21. Een laatste periode met een stand van 9-6. Dat bevestigde het vermoeden van een moeizame wedstrijd.

“En dat is 5”

Na een paar weken van alleen trainen en een Fundamental stond de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Aan de uitslagen tot dusver in deze klasse bleek dat de nummers 1 tot en met 4 redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Dat bleek ook deze wedstrijd.

De Eagles begonnen voortvarend met snel balspel en strakke passings en scores van Sander (2x), Lone, Djiel. Halverwege het eerste kwart een stand van 10-3. De wedstrijd werd enigszins warrig gefloten en dit leidde uiteindelijk tot een rommelige wedstrijd. Echter de Eagles lieten zich hierdoor niet ontmoedigen ook al werd het spel langzaam aan steeds wat ruwer. Het eerste kwart werd afgesloten met een 19-6 voorsprong. Ook dit tweede kwart kakte de boel wat in, maar stond er toch een 41-22 tussenstand op de borden. In het derde kwart begonnen ook de supporters van beide clubs zicht te roeren op de tribunes. Het spel ging echter onverdroten verder en na de 3e periode was de voorsprong van de Eagles nog steeds in tact 54-36. Dat was voor een groot deel te danken, maar uiteraard onbedoeld, doordat Bas de bal niet meer door het ringetje kreeg en de Eagles te statisch de bal rondspeelden.

Ook het laatste kwart ging gelijk op en daarmee kwam de 5e overwinning op rij geen moment in gevaar, ook al leek de wedstrijd op zijn tijd op rugby. Eindstand 69-50!

Dus na 5 wedstrijden 8 punten binnen (hadden er 10 kunnen en moeten zijn) dus komende zaterdag de cruciale uitwedstrijd tegen Jump’80. Ook het doelsaldo scheelt zo goed als niets. +1 in het voordeel van Jump’80.