Jump 80 bezorgt de Eagles de eerste nederlaag

MAASSLUIS – Na vijf regulier winstpartijen op rij, waarvan juist de thuiswedstrijd tegen Jump 80 is omgezet naar een reglementair verlies, volgde de uitwedstrijd bij Jump 80. Bij voorbaat dus een cruciale partij, want verlies zou betekenen dat de achterstand zo goed als onoverbrugbaar is.

De wedstrijd begon zoals bij de laatste wedstrijden in een hoog baltempo. Djiel scoorde als eerste voor de Eagles in de openingsminuut. In de 4e minuut reageerde Jump 80 met een driepunter, waarna Sander direct wat terug deed. Door het hoge aanvangstempo was er aan beide zijden ook veel balverlies, zodat het na 5 minuten in het eerste kwart 3-4 stond voor de Eagles. Wat ook direct duidelijk was, het zou een fysiek avondje worden. De tegenstander was duidelijk in het voordeel qua lengte, gewicht en gooide dit volop in de strijd, wetende dat winst een grote stap richting kampioenschap zou betekenen. Jump 80 maakte de gehele wedstrijd gebruik van een zoneverdediging en daar hebben onze mannen op dit moment nog niet het juiste antwoord op.

Djiel scoorde nog 2x in dit kwart en Jump 80 3x (1x een driepunter). Score na het eerste kwart 12-8 in het voordeel van de thuisploeg.

In het tweede kwart was de eerste score voor Jump, waarna Bram (vrije worp) en Djiel middels een score iets terug deden namens de Eagles. Scores van Mike en drie keer Djiel konden echter niet voorkomen dat de thuisploeg de rust in ging met een 25-19 voorsprong.

De thuisploeg begon fel aan het derde kwart en scoorde 3x op rij voordat wederom Djiel (vrij worp en score) iets terug kon doen. Bas scoorde namens de Eagles nog een keer tegen en Djiel maakte nog een vrije worp. Daarna was het een over en weer gaan van scores. Djiel (2x), Colin en Bas namens de Eagles. Helaas stond het vizier niet op scherp bij het nemen van vrije worpen in dit kwart. Er werden er helaas 8 gemist. Tussenstand na het derde kwart: 40-33.

Het vierde kwart was Djiel namens de Eagles degene die als eerste scoorde. Daarna was het woord aan de thuisploeg met 3 opvolgende scores. Jump 80 speelde vervolgens de wedstrijd professioneel uit waarbij Djiel de laatste punten aantekende (score en vrije worp)

De eindstand daarmee 52-38 voor de thuisploeg, die daarmee aantoonden net een maatje te groot te zijn.

Topscoorder aan de zijde van de Eagles: Djiel 27 pnt!

Vanavond (afgelopen zaterdag) staat de thuiswedstrijd tegen Dunkinn op het programma. We doen nog volop mee voor plek 2.