Green Eagles dames maken geen fout tegen de Cangeroes

De supporters waren weer trouw aanwezig, met spandoek zelfs

MAASSLUIS – In de strijd om de 4e plaats wonnen Eaglesdames de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Cangeroes. Het ging echter niet gemakkelijk. De Utrechtse ploeg beschikt over veel lengte met 2 dames van rond de 1.95m en heeft ook over een prima afstandschot. De Eaglesformatie moest het doen zonder de geblesseerde Jolien van Baalen en moest center Suzanne van Driel in de slotfase missen door een maximale foutenlast.

De start was prima in de eigen Wethouder Smithal. Twee snelle aanvallen betekende niet alleen een 4-0 voorsprong maar deden vermoeden dat er veel punten in het verschiet lagen. Een eerste driepunter van Cangeroes zette de thuisploeg direct weer met beide voeten op de grond waarna er enkele open kansen onder het bord werden gemist. Toch was er na 6 minuten spel al een 15-5 voorsprong ontstaan waarna Cangeroes het verschil, door inside scores, niet groter liet worden. Periodestand 22-12.

Het 2e kwart begon met een 0-5 run waarna de thuisploeg vier vrije worpen op rij miste. Pas bij 22-19 in de 4e minuut was het Willeke Bruins die de eerste Eaglespunten van het kwart produceerde en de voorsprong liep weer op tot 31-24. Slordig spel deed Cangeroes kort voor tijd weer terugkomen tot 31-28 waarna het coachduo Brandon en Brugman hun ploeg de laatste 2 minuten voor de rust een zoneverdediging liet spelen. Cangeroes leek verrast en kwam niet meer tot een veldscore. Bij de Eagles schoot Kim Rijnberg 2 keer loepzuiver uit de hoek waarna Renate Warffemius er 37-28 van maakte. Het niet uitspelen van de laatste 24 seconden gaf de bezoekers , vanaf de vrije worplijn , de gelegenheid om de ruststand op 37-29 te brengen.

Na de pauze slaagde de thuisploeg er niet in om verder uit te lopen. Daardoor bleef de wedstrijd spannend. Er werd weinig gescoord en met nog 10 minuten te gaan was de wedstrijd nog niet beslist (45-39)

In het 4e kwart bleef het spannend. De scheidsrechters lieten een aantal keren zien heel snel tot 3 te kunnen tellen wat de wedstrijd niet aantrekkelijker maakte. Met nog iets minder dan 6 minuten op de klok schoot ex Green Eagle Immy Kloet 2 perfecte vrije worpen namens de Cangeroes en bracht hiermee het verschil weer op 3 punten (53-50). Vriendin Roos Jordans reageerde direct met een driepunter en dit brak de Utrechtse weerstand definitief. Kirsten Boer scoorde 5 punten op rij en het verschil was weer 11 punten. De Eagles heersten in de slotfase maar lieten 6 punten liggen op de vrije worplijn. Toch liep het verschil op tot 67-53 waarna Simone vd Biggelaar met een driepunter in de zoemer de eindstand bepaalde op 67-56. Kirsten Boer scoorde vandaag 16 punten, Roos Jordans 14 en Willeke Bruins 12.

Volgende week spelen de dames de belangrijke uitwedstrijd tegen Lokomotief in Rijswijk. De grote concurrent voor de 4e positie welke recht geeft op de final four.