JU16 Sluit 2e seizoenshelft af met een uitzege op Binnenland

BARENDRECHT – De laatste wedstrijd van het seizoen in Barendrecht was tegen de hekkensluiter. Quinn en Lone konden de laatste wedstrijd helaas niet meedoen. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de Maassluizers. Djiel met 3 scores en een bonus, 2 scores van Bas, 2x Sander, 1x Sermed en 1x Bram zorgden voor een 0-20 stand na negen minuten in het eerste kwart, waarna Binnenland in de slotminuut eindelijk de hatelijke 0 van het scorebord kreeg.

Het tweede kwart was Sermed de eerste die namens de Eagles de ring wist te vinden. Colin met 3 scores en 1x bonus zorgde voor een tussenstand van 4-30. Vervolgens golfde het spel iets meer op en neer omdat er van onze kant iets teveel werd gemist. 2x Mike, 2x Bas en 1x Djiel betekende uiteindelijk toch een 13-40 ruststand.

Na rust een zelfde beeld. Green Eagles sneller met de bal en ook lekker fel in de duels. Ook nu opende Sermed de score, gevolgd door Sander, en Djiel met een 2/4 met vrije worpen. De tegenstander kwam er sporadisch doorheen en Bas 3x, Djiel 4x (met 2 gemiste vrije worpen), Colin en Mike zorgden voor een tussenstand na het derde kwart van 23-64.

Het laatste kwart geloofden de Eagles het wel en werd het spel slordig en te solistisch. Djiel scoorde nog 3x, Colin en Bas beiden 1x. Eindstand: 28-74

Wat het uiteindelijk extra zuur maakt, is dat Krimpen vandaag zijn laatste wedstrijd uit bij Rowic heeft verloren, en de eerste winstpartij van de Eagles na omzetting in een 0-20 nederlaag betekent dat Jump 80 de kampioen is. Dit hadden dus onze jongens moeten zijn met een totaal van 16 punten in plaats van de 14 die ze nu hebben behaald. Krimpen en Jump 80 hadden dan gedeeld tweede geweest.

Dus mannen, op basis van de gespeelde wedstrijden zijn jullie dus de echte kampioenen. Laten we dit in het achterhoofd meenemen naar het volgende seizoen!