MU20 wint 1e landelijke wedstrijd

Eerste wedstrijd op landelijk niveau is een feit voor dit team, dat een jaar of 4 geleden nog in de 3e klasse regio speelden. Nog nooit in Bergen op Zoom gespeeld dus voor iedereen een andere atmosfeer om in zich op te nemen.

De Eagles pakten gelijk een voorsprong van 6-0 door 2 breaks te verzilveren en 2 vrijeworpen van Koen. Giants een kleine ploeg waarvan gedacht dat ze wel een press zouden kunnen gaan spelen. maar niks van dat ,zij starten in een 3-2 zone met traps aan de zijkant. Daar hadden we wat last van zeker als we aan de bal kant bleven spelen wat diverse turn-overs tot gevolg had, we lieten de tegenstander in de 7e minuut gelijk komen en sloten het kwart af met 12-8 achterstand. Aangestipt dat er meer en snelle bal rotatie nodig was om naar de basket te komen.

Het is in het 2e kwart allemaal wat stroef en niet geconcentreerd. Wij gooien zelf onze ballen weg waardoor Giants in de wedstrijd blijft. Wat wel opmerkelijk is dat de tegenstander veel drives pakken maar dat niet goed omzet in punten, wel happen wij wat te snel wat een fouten last voor Yorel en Chaquille oplevert. Verdedigend gaan we strakker help side staan wat de Giants aanval stoort, maar onze aanval blijft haperen. We komen veel op de vrijeworplijn te staan de eerste helft, 18 x zelfs maar scoren daar maar 4 x uit !! We rusten met 25-20.

In de kleedkamer aangegeven dat wij toch echt het betere team zijn, en dat rust in de aanval zeker in de eerst minuten wel nodig is om aan te haken en de tegenstander niet meer in het spel te laten komen door ONZE eigen fouten.

We gaan groot spelen met Frenk en Koen om het overwicht in de basket te pakken, ook met Tom, Chag en Beau voor snelheid. De tegenstander is direct fel, soms net over het randje wat irritatie teweeg brengt bij de Eagles, maar gelukkig zien de refs veel en dat vergoed een hoop. Daardoor kan de focus op het spel. De aanval word nu beter verzorgd en we scoren aan de lopende band, ook de vrijeworpen gaan nu vallen. Giants raakt gefrustreerd en pakt fout na fout, ook een onsportieve na een al gegeven fout, waardoor Sebas 4 vrijewopen mag nemen en ze alle 4 raakt knalt. Yeah baby ! 28- 44 derde kwart.

Laatste kwart blijven we nog even groot spelen tot halverwege, gaan dan meer door wisselen. Eagles zitten op rozen en blijven lekker basketbal spelen en hebben plezier. 2e helft 23 vrijeworpen genomen met 14 scores.

Uiteindelijk pakt MU20 met twee debutanten in het team Jeroen en Matthew een dik verdiende overwinning. 39-67.

scores; Koen 23 pnt Ft 6/10 & 1×3 pnt, Frenk 17 pnt Ft 4/8, Tom 9 pnt 1/6, Sebas 6 pnt Ft 4/10, Yorel 4 pnt Ft 0/2, Jeroen & Matthew beide 3 pnt en Ft 1/2.