Green Eagles dames falen weer in Brabant

BERLICUM – Na een goede seizoensopener vorige week waren de Eaglesdames afgelopen zaterdag kansloos in de wedstrijd tegen promovendus Springfield. Net als vorig seizoen enkele keren gebeurde was er sprake van een totale offday in het Brabantse land (Berlicum dit keer).

In de beginfase was er nog niets aan de hand. Springfield leek aanvallend onmachtig en kwam bijna niet tot goede aanvallen. De favoriete Maassluise formatie vergat in deze fase al direct om een stempel op de wedstrijd te zetten. Ook zij kwamen nauwelijks tot scores en gingen zich steeds meer irriteren aan de felle verdediging van de thuisploeg en enkele vreemde beslissingen van de scheidsrechters. Dit had tot gevolg dat men bij 11-9 voor het eerst op achterstand kwam en vervolgens achter de feiten aan liep. Na een 16-12 stand na het eerste kwart werd het in de 2e periode niet beter. In deze periode probeerde de Eagles het voornamelijk met een zoneverdediging maar ook dit had weinig succes omdat het probleem voornamelijk in de aanval zat. De thuisploeg schoot in dit kwart bijvoorbeeld 4 uit 4 vrije worpen raak terwijl aan de andere kant een 1 uit 6 moest worden genoteerd.

Na een 32-21 ruststand begonnen de dames uit Maassluis met een felle man to man verdediging en dit leek in eerste met resultaat. Het verschil liep terug tot 7 punten (34-27) waarna een driepunter het ritme onderbrak en de scores snel aan beide kanten begonnen te vallen. Verdedigend gaven de Eagles veel rebounds weg en aan het eind van het kwart was het verschil zelfs weer iets groter dan bij rust (52-39)

Nadat in de laatste 10 minuten de achterstand op was gelopen tot 57-39 was het krediet van de Maassluise sterkhoudsters verspild bij coach Kees Brugman. Roos Jordans, Willeke Bruins, Fleur v Baalen en Kirsten Boer (overigens was Boer met 14 punten de enige Eagle in de dubbele cijfers) bleven merendeels op de bank waarna de overige speelsters nog iets moesten proberen te redden. Jolien van Baalen werkte ook in deze wedstrijd weer hard maar vergat zich op de vrije worplijn te belonen. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 67-51. Springfield is dit seizoen gelukkig de enige Brabantse ploeg want de Green Eagles en Brabant lijken geen gelukkige combinatie. Komende zaterdag hebben de Eagles kans op herstel als er in de eigen Wethouder Smithal om 19.00 uur wordt aangetreden tegen BV Hoofddorp.