Green Eagles U20 verliest goede wedstrijd tegen de andere (Black) Eagles

ROSMALEN – Na een ruime overwinning bij de seizoenstart stond deze zaterdag een wedstrijd op het programma tegen een top U20 ploeg, de Black Eagles. Een lang team wat voortkomt uit de goede jeugdopleiding in Rosmalen. De Green Eagles mochten eens gaan kijken waar de ploeg al staat.

Het begin van de wedstrijd was wat zenuwachtig maar na een aantal minuten kwamen beide ploegen goed in de wedstrijd en gingen de gecreëerde kansen ook raak. Frenk Beau en Remco vielen de basket aan en ronden goed af waarna Koen enkele malen naar de vrije worplijn mocht nadat hij foutief was afgestopt. In de laatste twee minuten van het eerste kwart scoorden de Rosmalers enkele keren op rij doordat de rebound niet verzekerd werd in de verdediging van de Eagles uit Maassluis. Zonde want de eerste verdediging was goed, nu was er gelijk een gat, 21-13.

De scheidsrechters floten zeer streng waardoor Tom Sebas en Chaquille snel tegen fouten aanliepen, maar de rest van de ploeg kon de schade in de eerste helft qua fouten beperkt houden. Met enkele sterke drives van Chaquille en wat schotjes die raak vielen ging het tweede kwart gelijk op en stond het 27-20. Helaas mochten de Green Eagles toen vaak naar de vrije worplijn. Helaas inderdaad, want hier werd niet geprofiteerd van de kansen, terwijl er uit aanvallen goed gescoord werd. Hierdoor liepen de Black Eagles uit naar een ruststand van 42-26.

Marco en Jeroennamen in de rust de kleine verbeterpunten door, want het overall spel was prima, en nu die kansen afmaken en hard door naar de basket. De jongens deden dit prima, en het beste van het spel was direct na de rust voor de Green Eagles. Koen kwam nu aan scoren toe, Yorel raakte enkele mooie schoten en Remco en Frenk scoorden aan het einde van het kwart om en om waarbij het gat teruggebracht werd tot 4! Halverwege het vierde kwart leken de Eagles, nadat de thuisploeg uit Rosmalen weer iets was uitgelopen, het gaatje echt te gaan dichten maar helaas werden enkele kansen gemist, wat gebeurd, waarna de andere partij scoort. Wedstrijd over.

Het was echter een prima wedstrijd tegen de sterkste tegenstander waar de jongens tegen gespeeld hebben. Zeer leerzaam en heel goed om tegen te spelen. In de laatste minuten kon Erdem na lang blessureleed zijn rentree maken en het was positief dat ook Jeroen en Matthew, met nog weinig ervaring op een veel lager niveau, weer minuten konden maken in deze landelijke divisie.

Op naar de volgende wedstrijden! Tot slot: Sebas 2, Chaquille 3, Tom 6, Frenk 23, Beau 1, Yorel 6, Remco 6 en Koen 14 verdeelden vandaag de punten.