Wedstrijdverslagen

U14-1 wint van best-of-the-rest Archipel

MAASSLUIS – In een zeer goede wedstrijd haalden we in Culemborg nog 130 punten. De laatste tijd zet tegenstander echter Archipel goede resultaten neer waardoor ze best-of-the-rest zijn in de competitie die wordt gedomineerd door Green Eagles U14-1, -2 en Irene. Bovendien missen wij Gene en hebben Zoë, Emre en Finn al een wedstrijd en roadtrip in de benen met U14-2. Zaak om dus wel geconcentreerd te beginnen.

Lars begint sterk en duikt de hele wedstrijd op losse ballen en nog meer op ballen die de tegenstander vast heeft. Dat levert veel sprongbalsituaties en omdat die om-en-om voor ons zijn, tellen die dus als een halve steal. Finn volgt dat voorbeeld ook en als de tegenstander niet loslaat wordt deze met bal en al opgetild. Het is dat de scheidsrechter affluit, anders had Finn waarschijnlijk gewoon uitgepasst en had Emre een bal moeten vangen met een tegenstander er aan vast.

Lars is ook degene die zich deze wedstrijd heel goed aan de opdracht houdt om als guard niet steeds van kant te wisselen, maar geduldig dribbelend te wachten totdat de forward zich vrijloopt. Als forwards Jarno, Tim en Zoë zich vervolgens goed vrijlopen komen hierdoor de hele wedstrijd goede drives vanaf de forward positie. Wat leuk om te zien hoe het basketbalspelletje voor deze jeugd verandert door de jaren heen. Tot aan U12 wordt er veel gescoord door zelf het hele veld over te dribbelen en dan een lay-uppie te lopen of een laatste pass als het echt niet lukt. In de U14 komt de omslag naar meer gestructureerd basketball. Gevolg is ook dat topscorer, maar guard, Pim tegenwoordig liever naar de forward positie gaat, omdat daarvandaan de drives worden gemaakt.

Nog niet alles valt er gelijk in dus centers Bryce en Finn pakken veel rebounds, waardoor Finn over zijn twee wedstrijden heen vandaag, 36 punten maakt. Een aantal dat Jarno bijna in één wedstrijd haalt door, naast de drives vanaf de forward positie, ook veel steals op de helft van de tegenstander te pakken.

Tim haalt weliswaar maar net de dubbele cijfers maar doet over de hele linie altijd zo weinig fout en zo veel goed dat hij minimaal gewisseld wordt.

De screens en het rotatiespelletje van Archipel gaan ons probleemloos af. Waar we in de eerste minuten van de wedstrijd moeite hebben om afstand te nemen is Archipel in de laatste periode stuk gespeeld. Het wordt bij ons soms wat plichtmatig maar de eindstand van 92-22 is nog steeds goed.

Dubbele cijfers zijn er voor Jarno (32), Bryce (11), Finn (16), Pim (12) en Tim (10)