Weer nederlaag Eagles dames

HOOFDDORP – De dames van de Green Eagles zitten voorlopig in de hoek waar de klappen vallen. De afwezigheid van topscoorster Willeke Bruins valt zwaar. Aanvallend zijn er veel problemen om voor de, voor een overwinning noodzakelijke, punten te zorgen. Tegen degradatieconcurrent BV Hoofddorp waren er weer te lange periodes met nauwelijks punten en als dan de scheidsrechters de Maassluise verdediging vaak ontoelaatbaar vinden dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen.

Net als vorige week en de week er voor was er weinig mis met de start van de wedstrijd. Na een 8-14 voorsprong werd de 1e periode afgesloten bij 18-21. Roos Jordans was in de eerste 10 minuten zeer trefzeker met 12 punten en werd gesteund door een driepunter van Moira van Leeuwen. Verdedigend werd de man to man van de Eagles een paar keer simpel verschalkt met een pick and roll of een backdoor maar toch leek de Eaglesploeg het betere team.

In de 2e periode viel het afstandschot even stil bij de Eagles en in een time out gaf coach Brugman de opdracht om de basket meer aan te vallen. Hoofddorp verdedigde echter strak en het Maassluise team bleef schieten van afstand en dat zonder succes. De ploeg kwam dan ook op achterstand en dat is momenteel al snel het teken om het zelfvertrouwen te verliezen. Met slechts een kwartproductie van 5 punten werd er met een 34-26 achterstand de kleedkamer opgezocht.

Na de pauze was er een betere Eaglesploeg te zien. Daar waar in de eerste helft veel verdedigingsrebound werden gemist werden deze nu wel naar beneden geplukt en ondanks dat de Maassluise scores in dit kwart ook niet extreem talrijk waren (16 punten) kwam de ploeg terug tot 42-40. Met nog 10 minuten te gaan was er nog alles mogelijk bij een 45-42 stand.

Daar waar de heren scheidsrechters in de eerste 3 kwarten al hadden aangegeven dat de meiden van de Green Eagles veel persoonlijke fouten maakten, wat oa resulteerde in 19 vrije worpen voor de thuisploeg en slechts 4 voor de Eagles, werd dit in de laatste 10 minuten nog eens extra geaccentueerd. Hierbij moet gezegd worden dat de in dit kwart door de thuisploeg neergezette zoneverdediging vaak een onneembare vesting was. Maar dat de Eagles in dit kwart ook nog eens het onvoorstelbare aantal van 20 vrije worpen tegen kregen deed menig wenkbrauw fronsen. Zeker omdat er niet eens sprake was van stop de klok situaties op het eind. Kortom de wet van Murphy deed ook hier van zich spreken. Eindstand 66-55.

Roos Jordans was vandaag met 17 punten het meest trefzeker bij de Eagles gevolgd door Fleur van Baalen met 10. Komende zaterdag wacht om 21 uur de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Jolly Jumpers.