U14-1 aan de goede kant van grillig scoreverloop

MAASSLUIS – Zonder de geblesseerde Pepijn, moet Finn flink aan de bak als center. Uiteindelijk speelt hij de wedstrijd uit met een dikke lip, 16 punten, heel veel rebounds en gefrustreerde tegenstanders. Mooie verdienste van deze 13-jarige in zijn eerste volledige seizoen!

Finn deed dat natuurlijk niet alleen, hij werd goed gevoed door zijn medespelers en bovendien was Jarno zelf niet te stoppen met maar liefst 32 punten. Ook waren er mooie breaks te zien waar zonder dribbel in 2 passes de vrije man onder het bord werd gevonden, vaak met Gene en Tim als schakel hierin. Pim was het rustpunt in de opgezette aanvallen en Lars, Emre en Elisa hielden hun tegenstanders van scoren af.

Hurricanes wachtte totdat het 16-3 achter stond om hun beste man, nummer 10, in te brengen (interessante tactiek), waarop Hurricanes terugkomt tot 22-21. Hierna pikken de Eagles het weer op om met 45-26 te rusten.

De derde periode beginnen we sterk, wellicht ook omdat de nummer 10 kort geblesseerd naar de kant moet. Na 6 minuten bereiken we de maximale voorsprong van 23 punten, om die vervolgens weer te zien slinken tot 12 punten aan het begin van het vierde kwart.

Ook deze wedstrijd was er weer aardig wat publiek meegereisd met onze tegenstander. Het roerde zich ook net als de vorige crowds en schreeuwde om een fout toen nummer 10 viel bij het wegduwen van een niet-aanwezige tegenstander. Toen duidelijk werd dat deze scheidsrechter zich niet liet intimideren en bovendien bovenarmen heeft breder dan die van het hele publiek bij elkaar, keerde de rust terug.

Het vierde kwart was het zaak geconcentreerd te blijven en niet ook de andere helft van de voorsprong te verspelen. Dat gebeurde en dus wonnen we met 81-64.