Ook Jolly Jumpers te sterk voor Eaglesdames

MAASSLUIS – In de Wethouder Smithal was de nummer 2 van de ranglijst opnieuw te sterk voor de formatie van de thuisploeg die het nog steeds moet doen zonder de geblesseerden Willeke Bruins en Daisy Otto.

Net als in de vorige wedstrijden was het begin van de wedstrijd niet slecht. Kirsten Boer tekende na luttele seconden al voor de 2-0 en toen Roos Jordans er een driepunter ingooide (5-3) leek het wel goed te zitten met de Maassluise productiviteit. Tot 9-10 ging de wedstrijd gelijk op maar hierna ging het afstandschot van de ploeg uit Tubbergen ook met ongekende precisie vallen. De 1e periode werd afgesloten bij 15-20.

In de 2e periode ging het publiek er even goed voor zitten. Na 15-22 liet Eva Kerkhoven aanvallend mooie dingen zien en werd gesteund door Jessica Hoek. De Maassluise verdediging zat gedurende 4 minuten goed dicht en er stond ineens weer een 26-22 voorsprong op het scorebord. Helaas scoorde de Tubbergse formatie toen 8 punten op rij, waaronder 2 driepunters, en weg was het zelfvertrouwen van de Eaglesploeg. Er lukte niets meer en het scenario van de vorige wedstrijden herhaalde zich. Bij rust was de schade al aanzienlijk (31-45).

Ook na de pauze lieten de Jumpers zien de betere en vooral constantere ploeg te hebben. Vooral het afstandschot bleef een geducht wapen en met nog 10 minuten te gaan was het verschil opgelopen tot 25 punten (38-63).

In de laatste periode was de druk duidelijk van de ketel. De Eagles gingen weer met wat meer durf spelen wat oa resulteerde in 4 driepunters. Moira van Leeuwen liet mooie dingen zien en ook Jessica Hoek en Roos Jordans vonden de basket makkelijk. Kortom basketballen kunnen de Maassluise meiden nog steeds. Het lukt ze alleen niet om dit 4 keer 10 minuten constant te doen. Uiteindelijk werd het laatste kwart met 28-17 gewonnen en dit bracht de eindstand op 66-80.

Dubbele cijfers waren er in deze wedstrijd voor Jessica Hoek 13, Roos Jordans 12, Eva Kerkhoven 12 en Moira van Leeuwen 10.