Bondscoach weet na 4 minuten Eagles U14-2 genoeg

Bondscoach Toon van Helfteren verbaast zich over het goede spel van U14-2 (foto: Richard Koolen/ZZ Leiden)

DELFT – Vorige week werd in een hectische wedstrijd verloren van River Trotters, maar hoe heerlijk is het als je scheidsrechters hebt die zeer consequent voor lopen en de fouten fluiten zoals in deze wedstrijd, uit bij DAS. Daarnaast wat de zieke Bryce weer beter en was Rik er ook weer bij. Sanna kan helaas nog steeds niet spelen maar gelukkig wilde Emre wel een wedstrijd extra spelen deze zaterdag en hadden we de gedroomde invaller.

Weliswaar werden door dit fluiten scores van Finn afgekeurd en moest Bryce uiteindelijk het veld met 5 p’s verlaten, maar op de beslissingen viel niets af te dingen en de tegenstander kreeg vaker de loopovertreding tegen dan wij. DAS speelt in een nieuwe hal waar alles ruim is behalve het zicht op het veld vanaf de tribune. Bondscoach Toon van Helfteren was dan ook maar de zaal zelf binnengekomen om onze spelers te scouten of misschien alleen om een praatje te houden met bekenden. In ieder geval was hij snel verdwenen toen het na 4 minuten 2-12 voor de Eagles stond met de volgende conclusies onder zijn arm: Pepijn en Bryce waren niet te stoppen vanaf de kop, Finn Stuifzand blijft beter worden en haalde met zijn drives voor het eerst dubbele cijfers. Elisa hield het hoofd koel en scoorde zo 6 punten, Rik heeft de skills en was ongrijpbaar, Zoë paste zich goed aan, aan de voor haar nieuwe guard-plek, Merel had vanaf de forwardplek een schotpercentage van 100%, Emre heeft rust vanaf de guardplek en de moves voor een goede drive. Oja, en verdedigend hebben ze allemaal stappen gezet door niet meer achter de dribbelaar aan te rennen, maar tussen man en basket te blijven.

Van te voren was DAS door Eagles coach als een titelkandidaat bestempeld. Met dit spel wisten de Eagles echter vrij eenvoudig te winnen met 47-73.

Dubbele cijfers waren er voor Pepijn (32), Bryce (14) en Finn (10).