Dames Green Eagles op waarde geklopt

MAASSLUIS – Das Delft heeft evenals de Green Eagles de laatste weken te kampen gehad met veel blessures. Afgelopen zondag in de onderlinge confrontatie was de Delftse ploeg echter weer nagenoeg compleet terwijl de Eagles het nog steeds moesten doen met slechts 9 speelsters waarvan spelverdeelster Moira van Leeuwen verre van fit was.

In de nieuwe thuishaven van DAS Delft bleek het in het begin voor beide ploegen moeilijk scoren. Veel afstandschoten stuiterde van de stugge ringen en zelfs vrije worpen van de Eagles troffen geen doel. Lang stond er een 0-4 achterstand op het bord en na 7 minuten was de stand 6-6. De thuisploeg slaagde er in om nog voor de eerste pauze de productie te verdubbelen. Periodestand 12-6.

Ook in de 2e periode bleven de scores schaars. De Eaglesploeg kwam maar nauwelijks in de buurt van de basket. Fysiek spel was de thuisploeg was hier de voornaamste oorzaak van. De Eagles hadden hier veel moeite mee en pas nadat DAS de voorsprong had vergroot naar 17-6 vond Jolien van Baalen na ruim 2 minuten de basket namens de Eagles en langzaam maar zeker werd er iets meer gescoord. De Eagles verlieten hun man to man en gingen verder in een zoneverdediging. Hiermee ontstond er meer mogelijkheid om een fastbreak te lopen op het grote veld wat maar ten dele lukte. Ruststand 27-15.

Na de pauze ging het tempo wat omhoog terwijl ook het afstandschot van de thuisploeg beter ging vallen. De bezoekers grossierden in balverlies zodat het verschil snel groter werd. Bij 39-21 leek de wedstrijd al gespeeld maar fastbreak van de Eagles bracht de achterstand terug tot 44-31. Een inside score en vrije worpen van DAS brachten de stand met nog 10 minuten te gaan weer naar 49-31.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd, bij een 63-37 stand, mochten de bezoekers ineens vaak naar de vrije worplijn. Van de 16 pogingen werden er 9 benut en samen met driepunters van Moira van Leeuwen en uitblinkster Jolien van Baalen werd de eindstand bepaald op 75-52. Dubbele cijfers waren er vandaag voor Roos Jordans 14 en Kirsten Boer 11.