Wedstrijdverslagen

Binnenland bezorgt U14-1 eerste nederlaag

BARENDRECHT – Zonder Pepijn en Pim, maar alsnog met 8 spelers dankzij aanvullingen in de vorm van Merel en Bryce togen we op een winterse zaterdagmorgen naar Barendrecht. Thuis werd op papier eenvoudig gewonnen, waar we wel even moesten wennen aan de druk die Binnenland zette. Na 5 minuten wennen kwamen we daar toen goed onderuit.

Ook deze wedstrijd worden we flink onder druk gezet en nu blijven we daar moeite mee houden. Passes die onzuiver zijn worden onderschept en scores onder druk gaan mis. Het Binnenland team wat hier staat is ook beter dan het team dat op bezoek kwam – met twee spelers die banken bij het hogere Binnenland team. De spelers van Binnenland spelen ook meer op het randje van het toelaatbare dan dat wij doen – krijgen daar weliswaar veel fouten door maar ontregelen zo wel ons spel. We krijgen maar liefst 30 vrije worpen en weten er 13 te verzilveren – nog net geen 50% maar wel een duidelijke verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden.

Ondanks dat we in het tweede kwart op 20 punten achterstand komen geven we niet op. Met name Lars spoort het team aan om de marge te verkleinen en dat werkt: we blijven beter tussen de man en de basket verdedigen na een give-and-go en kruipen terug tot 12 punten. Binnenland begint nu echt in foutenlast te komen maar dat is te laat voor ons om daar het maximale uit te halen. De eindstand is 65-53 voor Binnenland. Topscorers zijn: Finn (16), Jarno (14), Tim (9) en Gene (8)