U14-1 ook doordeweeks bij de les in zenuwslopende wedstrijd

BERKEL EN RODENRIJS – Na de verloren uitwedstrijd bij Binnenland moest U14-1 op een doordeweekse dag aan de bak bij Squirrels. Het plannen van deze wedstrijd viel niet mee, maar een groot compliment aan Squirrels die meewerkte om een gaatje te vinden.

Net als de Eagles heeft Squirrels één verlieswedstrijd, wat ook geldt voor Hurricanes en dus is dit een spannende competitie te noemen waar bovendien RZ, Binnenland en GOBA koplopers al (bijna) hebben verrast.

Normaal winnen wij het ruim qua centimeters, maar de squirrels hebben zo mogelijk nog meer lengte. Finn was waarschijnlijk zonder jas op zijn nieuwe sportgala fiets wezen toeren, want hij was ziek en kon echt niet mee doen – al vond Pim niet mee spelen pas acceptabel vanaf 2 gebroken botten (en wintersport waarschijnlijk ook wel, want daarom was Pim er vorige week zelf niet bij tegen Binnenland – al kan dat een call van zijn ouders geweest zijn).

Vanaf het begin af aan, eigenlijk al vanaf het warmlopen, was duidelijk dat Squirrels een geduchte tegenstander zou zijn. Net als Binnenland speelden ze give-and-go en screenden ze op de dribbelaar waarna wij achter de man aanliepen om die te zien scoren. Aanvallend zetten we de aanval wel beter op dan tegen Binnenland al hadden we soms wel heel veel dribbels nodig naar de bucket om in de buurt van de basket te komen. Pas in de 9e minuut hadden we dan eindelijk de eerste field-goal. Dat kwam ook omdat Squirrels in de eerste periode al 6 fouten nodig had om ons af te stoppen, waarbij Pepijn drie vrije worpen wist te verzilveren. Wij begonnen inmiddels wat beter te verdedigen dus met een lage 8-5 achterstand gingen we het tweede kwart in en kwamen zelfs vóór door scores van Gene en Emre. Hierna kwam Squirrels beter in het spel, wel met wat p-tjes en met nog 10 seconden te spelen en een 20-13 achterstand kregen wij de bal. Deze namen wij in op de eigen helft, speelden hem beheerst rond en vonden Jarno vrij, iets achter de driepuntlijn met nog twee seconden te gaan. Een mentaal tikje voor de Squirrels voordat ze de rust in ingingen omdat Jarno deze driepunter raakschoot en zo de achterstand verkleinde naar 20-16.

De derde periode begonnen de Squirrels met 6 punten op rij maar daarna kwamen wij goed terug en gingen met 28-29 het vierde kwart in. Wéér startte Squirrels sterk met een 10-2 run en wéér hadden ze fouten nodig om ons af te stoppen omdat wij met lengte en snelheid de basket bleven aanvallen. Met nog 4 minuten mocht de eerste (niet-onbelangrijke) Squirrel met 5 Ps naar de kant, de verdediging van Pepijn werd overgenomen door zijn vervanger die er een minuut later ook vanaf mocht. Ondertussen had Jarno er belangrijke ballen ingegooid en heersten wij onder de borden. Bovendien kwamen de snelle mannen niet langs de gretige handen van Lars of de goed opgestelde Tim, Pim en Emre. En die ene Squirrel die er dan wel langs kwam werd zo gruwelijk geblokt door Gene dat de lokale volleybalclub hem vroeg om bij hun de set-up te komen verzorgen. We kropen steeds dichterbij en uiteindelijk was het Pepijn die ons in de 8e minuut weer op voorsprong zette tot 38-39. Hierna volgde het zenuwslopende einde met time-outs over en weer en snelle fouten van de Squirrels om de klok te stoppen. Wij bleven gewoon ons spel spelen vanuit een defense die dichtzat en letterlijk stampvoetend moesten de Squirrels toekijken hoe Lars de marge naar een veilige 4 punten schoot. De aanwijzing “geen fout op een driepunter” werd goed opgevolgd bij de driepuntspoging van Squirrels, zodat er in ieder geval geen driepunter raak zou zijn met een bonus. Bovendien ging deze mis, hadden wij de rebound gevolgd door een P op Lars met nog 1 seconde te gaan. Lars scoorde nog, Squirrels niet meer en zo werd deze spannende wedstrijd gewonnen.

Topscorers waren Jarno (16), Gene (13) en Pepijn (10)