Wedstrijdverslagen

Dames 1 verliest op vrije worplijn

AMSTERDAM – In de uitwedstrijd tegen US hebben de Eagledames opnieuw een nederlaag geleden. De oorzaak lag grotendeel s bij het schot. US schoot de driepunters iets beter (9 tegen 7) maar op de vrije worplijn lieten de Eagles te veel pogingen onbenut.

Moira van Leeuwen opende de wedstrijd vanachter de driepuntenlijn waarna US reageerde met driepunters van Linda Polak. Het werd een attractieve 1e periode die uiteindelijk eindigde in 22-20. Polak voerde de Amsterdamse aanval aan met 10 punten, Moira van Leeuwen deed dit voor de Eagles met 8.

Ook in de 2e periode deden beide ploegen niet voor elkaar onder. US bleef driepunters scoren en de Eagles deden het dichterbij het bord. Bij 26-27 schoot Marion Stolk haar team weer op voorsprong maar helaas misten de Eagles 5 van de 6 vrije worpen. Mede hierdoor was de achterstand bij rust 4 punten (37-33).

Na de pauze bleven de Maassluise meiden binnen schotafstand. Na 40-38 leek US weg te lopen (44-38) maar bij 46-44 was het verschil weer 2. Routenier Marie Hoogstraten liet vervolgens 2 verre afstandschoten goed vallen namens de thuisploeg en het verschil liep in korte tijd op tot 59-48.

In de laatste periode probeerde de Eaglesploeg van alles. Verschillende zoneverdedigingen en een press brachten ze echter niet dichterbij. Roos Jordans besloot de wedstrijd uiteindelijk met een driepunter. Eindstand 70-63.

De statistieken wezen na afloop uit dat de Green Eagles de wedstrijd uiteindelijk op de vrije worplijn hadden weggegeven. Daar waar de Amsterdamse studenten een ‘normale’ 9 uit 16 schoten lieten de Eagles 16 van de 22 vrije worpen onbenut.

Moira van Leeuwen werd met 20 punten de Maassluise topschutter gevolgd door Roos Jordans met 18.