Wedstrijdverslagen

U16-2 stuurt Rebound met lege handen naar huis

MAASSLUIS – De eerste thuiswedstrijd voor U16-2 moest toch echt beter dan de verloren wedstrijd van vorige week. Dat besef was ook terug te zien met een sterk begin van de Eagles. Het helpt ook dat Bram nu mee doet, al missen we wel de jarige Bryce. Er is duidelijk geleerd van de vorige wedstrijd en het spel is georganiseerd met goede passes van de guards naar forwards Merih, Dagmar en Jamel, die de drives succesvol nemen en als het al mis gaat is daar de rebound van Sidney of Roy. Verdedigend houden we het klein, zodat de druk dribbelende en screenende tegenstanders niet vrij in de bucket komen. Na de eerste periode staan we al voor met 24-2.

Het tweede kwart trekken we rustig door en hebben Merel en Finn ook al hun toegevoegde waarde laten zien op de guard positie en in de verdediging. Met het verhaal dat ons derde kwart altijd slecht is, is het nu ook afgelopen: we maken 22 punten en eigenlijk is alleen ons 4ekwart wat minder omdat er dan minder georganiseerd wordt gespeeld. Tot aan dat moment heeft Sidney in de lucht met de handrem erop verdedigd zoals van te voren afgesproken. Met nul fouten kan dat wat losser en de eerstvolgende schotpoging van de tegenstander blokt hij dan ook snoeihard de tribune in.

Roy, Merel en Finn hebben de andere  5 spelers goed bediend waardoor deze dubbele cijfers halen. Dat waren: Dagmar (21), Sidney (18), Merih (13), Jamel (10), Bram (10).