Dames overlopen Groene Uilen in eerste kwart

GRONINGEN – Met een voltallige ploeg (7 speelsters) vertrokken de Green Eagles richting Groningen. Kirsten Boer (voet), Roos Jordans (enkel) en Suzanne van Driel (ziek) hadden de afgelopen week niet getraind. Knieën en vingers waren ook nog eens pijnlijk geraakt bij Kelly Brugman en Marion Stolk dus het beloofde een behoorlijke klus te worden.

De zwaar ingetapete Roos Jordans mocht na 3 weken eindelijk weer los en toverde haar eerste balcontact direct om in een driepunter. Na 4 punten van Kelly Brugman knalde ook Marion Stolk van heel ver raak gevolgd door een 2e driepunter van Jordans. Willeke Bruins en Jolien van Baalen volgden met scores en na 10 minuten trok de rook op met een 9-28 tussenstand.

In het 2e kwart gingen beide ploegen gelijk op. De Groene Uilen produceerden ook 2 driepunters maar bij de Eagles waren de in het veld gekomen Kirsten Boer en Suzanne van Driel succesvol. Bij 25-44 was het verschil nog steeds 19 punten. Door een ongelukkig verlopen laatste minuut, met o.a. 2 vrije worpen in het slotsignaal, werd de rust bereikt met “slechts” 15 punten verschil (29-44).

In de 2e helft leek het mis te gaan met de Eagles. De Groningse studenten beginnen met een driepunter en ze scoren ook makkelijk tweepunters. Willeke Bruins schiet er ook een driepunter in maar toch is de stand na 3 minuten 40-48. Een time out brengt verlichting. Met 6 punten op rij wordt het verschil weer groter maar de Uilen geven niet op. Topscoorster Kim Jaasma houdt de thuisploeg in het spoor van de Eagles en met nog 10 minuten te gaan is de stand 49-59.

Suzanne van Driel maakt in het begin van het laatste kwart fraai een fastbreak af en Roos Jordans lijkt weinig last van haar enkel te hebben (49-63). Weer komen de Uilen terug tot binnen de 10 punten verschil maar hierna zijn de Eagles ineens weer sterk productief terwijl de verdediging goed dicht blijft. Pas bij 56-76 laat men de teugels weer iets vieren waarna Marion Stolk de wedstrijd met haar 2e driepunter af sluit. Eindstand 65-83. Beide ploegen schoten vandaag opvallend slecht vanaf de vrije worplijn. 32 gemiste vrije schoten werden keurig verdeeld. Een uitstekend spelende Kelly Brugman pakte niet alleen veel rebounds maar scoorde ook nog eens 24 punten. Willeke Bruins was goed voor 21 punten. Roos Jordans vierde haar rentree met 13 punten.

Met deze overwinning staan de Eagles op de 3e plaats in het klassement met 12 punten uit 7 wedstrijden en hebben ze 6 punten voorsprong op nummer 4. Over 2 weken volgt de thuiswedstrijd tegen BV Hoofdorp.