Eagles Dames worden pas laat in de wedstrijd wakker

MAASSLUIS – De Eagles (trotse nummer 3 van de ranglijst) ontvingen afgelopen zaterdag de nummer 10 ‘BV Hoofddorp’. Er was nog iets recht te zetten voor de Eagles want 4 weken geleden werden zij door Hoofddorp keihard uit het bekertoernooi geknikkerd.

De start was aarzelend. De Eaglesaanval liep stroef en moest het in het eerste kwart hebben van driepunters van Roos Jordans en Willeke Bruins. Onder het bord werd Kelly Brugman vaak verkeerd afgestopt en zij was uiterst effectief vanaf de vrijeworplijn (8 uit 9). Hoofddorp heeft een goed ingespeelde ploeg met diverse scorende speelsters. Het was voor de Eagles moeilijk om hun aanval, vaak gebaseerd op het zetten van backscreens, onder controle te krijgen. Na een 1ehelft, waarin de thuisploeg niet kon imponeren maar toch met een kleine voorsprong (37-34) de kleedkamer was ingegaan, was er een bijzonder slappe start van het 2edeel. Al snel was de voorsprong van de Eagles verleden tijd en kwam er een time out bij een achterstand van 4 punten. Het positieve effect was slechts tijdelijk want nog voor het eind van de 3eperiode was het verschil al 12 punten. Hoofddorp had ondertussen al een lastig te bespelen 1-3-1 zone uit de hoge hoed getoverd en tegen hun zonepress leverde de Eagles totaal onnodig de ene na de andere bal in. Net voor het slot van het 3ekwart was er een opleving bij de thuisploeg en het verschil werd teruggebracht op 6 punten met nog 10 minuten te gaan. Coach Brugman besloot om in het laatste kwart over het hele veld te gaan verdedigen. Suzanne van Driel werd hiervoor geofferd en Anouk Kraaijeveld, zij speelde sinds 8 maanden weer mee en deed het uitstekend, kwam in het veld. In nauwelijks 2 minuten tijd was het gat gedicht. Helaas brak er nu een rommelige periode aan met enkele warrige beslissingen van de verder prima fluitende scheidsrechters. Hoofddorp kwam hierna telkens weer op voorsprong maar het bleef spannend. Roos Jordans kreeg even rust en werd vervangen door een foutloos spelende Marion Stolk en met nog 3 minuten op de klok was het Willeke Bruins die haar stempel op de wedstrijd drukte. Met o.a. 3 driepunters besliste de topscoorster van de promotiedivisie de wedstrijd binnen 1 minuut. Opgelucht freewheelde de thuisploeg vervolgens naar een 86-74 overwinning.

Willeke Bruins scoorde vandaag maar liefst 38 punten. Kelly Brugman (18) en Roos Jordans (14) waren ook effectief. Volgende week zal de Maassluise ploeg vanaf het begin attent moeten zijn want dan spelen ze een uitwedstrijd tegen het sterke Landslake Lions.