Dames laten DAS Delft kansloos

MAASSLUIS – De nummer 3 van de ranglijst heeft geen problemen gehad in de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van onderaf. DAS kent een moeilijk seizoen. Pas 3 keer is de ploeg er in geslaagd om een overwinning te bemachtigen. De Eagles echter draaien tot nu toen een prima seizoen. Vorige week leed het team wel een onnodige nederlaag en er was iets goed te maken in de eigen Wethouder Smithal en DAS werd een gewillig slachtoffer.

De wedstrijd begon in een relatief langzaam tempo. De thuisploeg scoorde de eerste punten maar DAS bleef tot 6-4 na 5 minuten in het spoor van de Eagles. Het in de ploeg brengen van Willeke Bruins gaf de Maassluise aanval impulsen die er voor zorgden dat de periode werd afgesloten met een 20-10 voorsprong.

In het 2e kwart werd de voorsprong snel groter. Het afstandsschot liet de Delftse ploeg sterk in de steek en onder het bord stond Eaglecenter Suzanne van Driel niemand toe te scoren. Slechts 4 punten stond men de bezoekers toe terwijl de aanval sterk bleef. Ook een Delftse zoneverdediging vormde geen probleem voor de Eagles en de ruststand werd bepaald op 43-14.

Als je met een dergelijke voorsprong het 3e kwart begint blijft het moeilijk om de concentratie te behouden. Zeker toen Sara Kreuze namens DAS het schot wel een paar keer goed deed vallen werd het verschil nauwelijks groter. Bij 57-25 eindigde het 3e kwart.

Deel 4 beloofde dan ook slechts een formaliteit te worden. Helaas stopte na 30 seconden de scoretablet er mee. Alle gegevens van de wedstrijd, inclusief alle gemaakte persoonlijke fouten, waren in 1 keer verdwenen. Na een oponthoud van dik 10 minuten werd de wedstrijd voortgezet met een ouderwets papieren wedstrijdformulier. Het leek er op dat de resterende 9 minuten een saaie vertoning zouden worden maar de Eagles slaagden erin het publiek nog te vermaken met enkele mooie aanvallen. Snelle combinaties werden ook fraai afgemaakt door o.a. een prima spelende Jolien van Baalen. Bij 79-33 werd het eind bereikt met Willeke Bruins als topscoorster (24 punten). Ook Kelly Brugman (13), Suzanne van Driel (11) en Kirsten Boer 10) kwamen in de dubbele cijfers.

Volgende week is koploper Baros in Rotterdam de laatste tegenstander in de eerste competitieronde. De Rotterdammers zijn tot nu toe ongeslagen. De Eagles gaan er echter alles aan doen om ze die status nog in dit kalenderjaar te ontnemen.