Lokomotief geen partij voor sterke Eaglesaanval

Lokomotief kent een moeilijk seizoen en staat, na het kampioenschap van vorig seizoen, met 2 wedstrijdpunten onderaan de ranglijst. Toch blijft de Rijswijkse formatie een niet te onderschatten tegenstander zeker spelend in de eigen zaal.

De Eagles begonnen de wedstrijd met een ietwat andere samenstelling dan men van de ploeg gewend is. De 5 meiden die deze week alle trainingen hadden bezocht begonnen de wedstrijd uitstekend. Vrije worpen van Kirsten Boer en een veldscore van Anouk Kraaijeveld brachten een 0-4 voorsprong op het scorebord. Hierna kwam de thuisploeg goed terug. Met o.a. 4 driepunters werd de Maassluise man to man, en iets later de zoneverdediging, sterk onder druk gezet. Gelukkig bleef de aanval van de Eagles ook regelmatig productief met scores van Fleur v Baalen en Suzanne van Driel maar toch liep de achterstand op tot 18-10. Met het inbrengen van Kelly Brugman, Roos Jordans en Willeke Bruins kwam er meer balans in het Eaglesteam en de aanval bleef goed draaien. Na het eerste kwart was het verschil nog slechts 2 punten (20-18).

In het 2ekwart werd het klasse verschil snel duidelijk. Ook de Loko-ploeg bracht speelsters vanaf de bank en de Eagles vonden makkelijk de basket met driepunters (Roos Jordans en Willeke Bruins) en veel scores (10 in dit kwart) van Kelly Brugman. Omdat Kirsten Boer de belangrijkste schutter aan Rijswijkse kant gedurende de gehele 1ehelft op 0 punten hield kwam de rust, via 22-32, bij 32-47.

In het begin van de 3eperiode waren er wat slordigheden in de Eaglesverdediging hetgeen o.a. leidde tot een score met bonus en 3 vrije worpen door een persoonlijke fout op een driepuntspoging. Gelukkig draaide de aanval van de bezoekers ook nu goed en al snel liep de stand op tot 39-54. Weer 3 driepunters (Fleur van Baalen en Willeke Bruins) deed de stand zelfs oplopen tot 48-72 met nog 10 minuten te gaan.

Het laatste kwart was nog slechts een formaliteit. Ook deze periode werd ruim (16-24) door de Eagles gewonnen waarbij ook Anouk Kraaijeveld liet zien van heel ver te kunnen scoren. Met een slotscore van Marion Stolk werd de eindstand bepaald op 64-96 waarbij alle Eagles tot scores kwamen. Willeke Bruins maakte de meeste punten (23), Kirsten Boer en Kelly Brugman scoorden 17 punten terwijl ook Fleur v Baalen, Anouk Kraaijeveld en Roos Jordans, met ieder 11 punten, in de dubbele cijfers kwamen.

Met deze overwinning staan de Eagles op een, met Cangeroes gedeelde, 2eplaats. Cangeroes verloor de topper tegen Baros in Rotterdam namelijk met 64-51. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Cobra Nova. Een ploeg die ook nog strijdt om een plaats bij de eerste 4. Aanvang 19.15 uur.