Belangrijke overwinning voor de Eagles in de strijd om de play offs

De concurrentie voor een plaats bij de eerste vier lieten op vrijdagavond (Grasshoppers) en zaterdag (Landslake Lions) punten liggen en daarom stond de tegenstander van de Green Eagles “US” voor aanvang van de onderlinge wedstrijd op zondagmiddag op een 4eplaats. De Eagles, gedeeld 2/3 op de ranglijst, kon daarom een grote slag slaan door van de Amsterdamse opponent te winnen.

De wedstrijd begon behoudend aan beide kanten. Slechts 7 fitte speelsters konden de Eagles opstellen tegen de 9 vrouws formatie van US. Na een Amsterdamse openingstreffer liepen de Eagles weg tot 4-10. Ondanks de spaarzame scores in het 1ekwart was er na 10 minuten toch een voorsprong voor de thuisploeg (11-10).

Na 14-11 in de 2eperiode ging de Eaglesaanval beter lopen. Onder aanvoering van Kirsten Boer, 10 punten in dit kwart, werd de basket goed aangevallen. Gesteund door 6 punten van Kelly Brugman werd er vooral onder het bord gewerkt aan een 23-32 voorsprong bij rust.

Suzanne van Driel opende de 2ehelft met 2 perfecte vrije worpen. De aanval van de thuisploeg werd ook in dit kwart prima onder controle gehouden en met Willeke Bruins achter het afstandstandkanon (11 punten) werd de voorsprong uitgebreid tot 35-57.

Niemand geloofde dat de wedstrijd in de laatste periode nog spannend zou worden maar toch gebeurde het. Evenals in de uitwedstrijd tegen Landslake Lions (73-72 verlies) kwamen de tegenstanders langzaam maar zeker dichterbij. Met o.a. 4 driepunters en scores uit slordig balverlies van de Eaglesploeg werd het gat steeds kleiner. Time outs bij 39-57 en 48-57 konden de trein van US niet stoppen. Slechts een score van Willeke Bruins vertraagde de inhaalrace iets. Ook enkele scheidsrechterlijke beslissingen werkten niet in Maassluis voordeel. Met nog dik 2 minuten op de klok was het verschil nog maar 3 punten (56-59). Na een tegenscore van Roos Jordans werd het met nog 1 minuut en 7 seconden te spelen weer 58-61. Green Eagles miste 2 vrije worpen maar ook US kwam niet tot een score in de daarop volgende aanval. Op haar beurt verprutsten ook de Eagles hun aanval en met de opdracht om in ieder geval geen driepunter toe te staan en geen persoonlijke fout te maken op een 2 punt poging gingen de Eagles de laatste verdediging in. US koos voor de drive. De Amsterdamse speelster leek te schrikken van de geboden Maassluise vrijheid die geen persoonlijke fout wilde maken en de bal rolde uit de ring. De klok werd vervolgens gestopt en Kelly Brugman kon 2 seconden voor tijd de overwinning op de vrije worplijn binnenschieten . Eindstand 58-63. Willeke Bruins scoorde vandaag 21 punten, Kirsten Boer 15 en Kelly Brugman 12.

Met deze overwinning lijkt een plek in de finale aan het eind van de competitie de Eagles bijna niet meer te kunnen ontgaan en zal de doelstelling worden bijgesteld tot het bereiken van een plaats bij de eerste 2 op de ranglijst zodat er een thuisvoordeel in de play offs wordt behaald. Volgende week zondag moet dan worden gewonnen van concurrent Cangeroes in Utrecht.