Groene Uilen geen partij voor de Eagles

De thuiswedstrijd tegen de Groene Uilen uit Groningen is vrij gemakkelijk gewonnen door de Green Eagles. Het ontbreken van Kelly Brugman werd gecompenseerd door Eva Kerkhoven en vanaf het begin van de wedstrijd waren de acht dames uit Maassluis oppermatig.

Direct na de gewonnen sprongbal namen de Eagles een voorsprong. Groene Uilen schakelde al snel over naar een zoneverdediging waarmee Roos Jordans en Willeke Bruins wel raad wisten. Met driepunters liep de thuisploeg uit tot 17-3. In de Eaglesverdediging had Kirsten Boer de opdracht de gevaarlijke Kim Jaasma van scores af te houden. Een taak die later werd overgenomen door Marion Stolk.  Jaasma kwam in de eerste helft tot slechts 8 punten. Bij 25-10 werd de 2eperiode begonnen. Roos Jordans ging sterk door met het maken van punten (18 in de 1ehelft) gesteund door Kirsten Boer en center Suzanne van Driel. Bij 34-14 gingen de schoten van de Uilen beter vallen. Schutter Monique van Wijk werd enkele keren uit het oog verloren en met 3 driepunters maakte zij de ruststand voor de Groningers iets dragelijker (42-25)

De 2ehelft begon zoals de eerste. Het verschil lag in het feit dat de meeste punten nu onder het bord werden gemaakt. Roos Jordans amuseerde het talrijke publiek met mooie drives naar de basket. Marion Stolk schakelde niet alleen Kim Jaasma grotendeels uit maar scoorde ook 6 punten in dit kwart. Het kwart werd vervolgens ook ruim (24-13) gewonnen en de laatste periode begon bij 66-38.

Groene Uilen liep in deze laatste 10 minuten in eerste instantie in tot 71-49 ondanks 5 punten van opnieuw Roos Jordans. De dames van de thuisploeg leken de concentratie te verliezen maar Willeke Bruins corrigeerde haar team met 2 driepunters. Een vermoeide Roos Jordans werd vroegtijdig naar de kant gehaald waarna uiteindelijk ook het laatste kwart nog werd gewonnen. Eindstand 84-55. Roos Jordans scoorde vandaag 27 punten, Willeke Bruins 19, Kirsten Boer 13 en Suzanne van Driel 12.

Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. Winnen de Eagles deze allemaal dan is het kampioenschap in de reguliere competitie een feit hierna volgen dan de play offs waarin de echte kampioen bekend wordt.

Komend weekend de moeilijke uitwedstrijd tegen BV Hoofddorp. De ploeg die de Eagles uit het bekertoernooi wipte.