Eagles laten de punten achter in Hoofddorp

Een gewaarschuwde ploeg telt voor 2 zou je denken. De nummer 9 van de ranglijst had eerder dit seizoen de Eagles al uit het bekertoernooi gewipt. Ook nu, in het competitietreffen, was de thuisploeg de winnende formatie en besliste de wedstrijd eigenlijk al in het 1e kwart. Dat de Maassluise ploeg de overige 3 kwarten won mocht niet meer baten.

Coach Brugman had al voorspeld welke speelster het eerste schot zou nemen hetgeen zonder Maassluise belemmering ook gebeurde (3-0). Na 3 gemiste aanvallen van de Eagles en evenzoveel succesvolle aanvallen van de thuisploeg was een time out op zijn plaats. Het resultaat liet nog even op zich wachten want de thuisploeg bleef uit alle hoeken en gaten raakschieten. Pas bij 17-1 kwamen de Eagles ook aan scorende aanvallen toe maar na 1 kwart was het deja vu gevoel m.b.t. de bekerwedstrijd compleet. Toen werd de eerste periode afgesloten bij 29-4 nu was het iets dragelijker met 28-9.

Bij 40-15 was het verschil het grootst in het 2e kwart. Pas toen de Eaglesploeg in een zoneverdediging ging staan werd het Hoofdorpse afstandsschot, vreemd genoeg, wat minder succesvol. Bij de rust bleek de achterstand iets kleiner geworden (42-25)

De 2e helft begon zoals de eerste. Weer dezelfde speelster opende de score met een driepunter. De man to man van de Eagles werd weer bestookt met afstandsschoten waarna bij 56-31 de inhaalrace begon. De hierop volgende 10 minuten was voor de nummer 2 van de ranglijst. Tegen 21 Maassluise punten stelde de thuisploeg slechts 3 punten (59-52). De wedstrijd was echter steeds harder geworden o.l.v. de tolerant fluitende scheidsrechters. Roos Jordans kreeg in de 2e helft een enorme beuk tegen haar hoofd gehad en werd tijdelijk naar de kant gehaald. De kleine Maassluise ploeg (slechts 7 speelsters waren beschikbaar tegen een complete thuisploeg) was in de slotfase conditioneel leeg gespeeld en kon helaas niet doordrukken. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 76-64.

Het fysieke spel van Hoofddorp samen met een uitstekend afstandsschot (o.a. 10 driepunters uit de handen van 6 verschillende speelsters) hadden hun doel bereikt. Bij de Eagles scoorde Kelly Brugman 24 punten en Willeke Bruins 18. Koploper Baros won haar wedstrijd en staat op de ranglijst nu 4 punten voor op de Egale met nog 3 wedstrijden te gaan. De 2e plaats is vrijwel zeker voor de Eagles omdat in dit weekend ook de nummers 3, 4 en 5 hun wedstrijden verloren. Deze week gaan de Eagles letterlijk en figuurlijk hun wonden likken waarna de laatste 3 wedstrijden gebruikt zullen worden als voorbereiding op de play offs waarin zij zo goed als zeker het Utrechtse Cangeroes zullen ontmoeten.

As zaterdag de thuiswedstrijd tegen de Landslake Lions. Deze ploeg (5e op de ranglijst) strijdt voor haar laatste kans de play offs te bereiken. Aanvang 19.00 uur in de Wethouder Smithal.