Green Eagles dames revancheren zich

Na de nederlaag van vorige week tegen het povere BV Hoofddorp waren de Eagles er op gebrand om zich tegen de Landslake Lions te revancheren. Daarbij komt nog dat de Lions de wedstrijd in Landsmeer met 1 punt in de laatste seconde hadden gewonnen.

De Eaglesploeg begon de wedstrijd zonder de guards Marion Stolk en Roos Jordans. Zij waren niet geheel fit zodat de forwards Kirsten Boer en Willeke Bruins een positie opschoven. Samen met de lange meiden Suzanne van Driel, Anouk Kraaijeveld en Fleur van Baalen begon de thuisploeg voortvarend. Met o.a. 5 punten van Boer en 5 van Bruins werd er snel een 14-2 voorsprong genomen. De Lions kwamen na een time out sterk terug met een geducht wapen ‘het afstandsschot’. Na de eerste 10 minuten was de voorsprong iets geslonken tot 22-15.

Ook het begin van het 2e kwart was voor de Eagles. Met Kelly Brugman en de beide spelverdelers Stolk en Jordans in de ploeg liep de voorsprong weer op tot 26-15. Weer kwamen de bezoekers door met loepzuivere afstandsschoten. Bij 33-32 was de ploeg uit Landsmeer zelfs tot 1 punt genaderd maar scores van Brugman en Jordans zorgden voor een 39-33 ruststand.

Landslake (5e op de ranglijst) moest vandaag de wedstrijd winnen om nog uitzicht te houden op een 4e positie welk toegang geeft tot het spelen van de play offs. Niets leek er in het begin van de 2e helft op dat dit ook echt hun doel was. Via 45-33 kwamen ze nog even terug tot 49-42 maar met nog 1 kwart te gaan was het verschil alweer 14 punten (60-46).

In het laatste kwart werd de wedstrijd onvriendelijk. De Eagles waren onder het bord niet te stoppen en dit wekte nogal wat irritatie op bij het jonge team van de Lions. Van het harde spel werd Willeke Bruins uiteindelijk het slachtoffer. Zij moest 5 minuten voor tijd naar de kant met een enkelblessure. Langzaam liepen de Eagles vervolgens verder weg van hun tegenstander waarna Anouk Kraaijeveld de eindstand in het slotsignaal bepaalde op 85-65.

Kelly Brugman was vandaag het productiefst met 25 punten, Willeke Bruins kwam uit op 19 punten. Er waren ook dubbele cijfers voor Kirsten Boer (11), Suzanne van Driel (10) en Fleur v Baalen (10).

Komende week is de uitwedstrijd tegen DAS Delft waarna de competitie wordt afgesloten tegen koploper Baros. De Eagles zijn, als nummer 2, al zeker van de play offs waarin ze tegen de nummer 3 Cangeroes Utrecht zullen aantreden.