Green Eagles winnen matige wedstrijd

Afgelopen zaterdag boekten de dames van de Green Eagles hun 18e overwinning. Op voorhand leek het al geen geweldige wedstrijd te worden wat ook bewaarheid werd. Door ziekten en andere redenen hadden slechts 4 speelsters twee keer getraind. Bovendien kon topscorer Willeke Bruins niet spelen door haar vorige week opgelopen blessure in de harde thuiswedstrijd tegen de Landslake Lions. Tegenstander DAS Delft draait een moeizaam seizoen en staat op de 11e plaats met 10 punten. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd door de Eagles met 79-33 gewonnen.

De wedstrijd begon met 2 aanvallend onmachtige ploegen. Na 4 minuten was de stand 2-2. De Eaglesformatie begon met een kleine ploeg en kreeg de bal maar sporadisch in de buurt van de Delftse basket. Op een driepunter na van Roos Jordans viel het afstandsschot nauwelijks en na 1 periode was er een 14-8 achterstand ontstaan.

In de 2e periode was er meer Maassluise lengte in het veld in de vorm van Suzanne van Driel en Kelly Brugman. Niet alleen scoorden deze dames de eerste 10 punten maar ook de DAS-aanval kreeg nog maar weinig scoringsmogelijkheden. Ook het afstandsschot liet de thuisploeg in de steek en bij rust was er een povere voorsprong voor de nummer 2 van de ranglijst (18-23).

DAS scoorde in de 2e helft snel 5 punten en de stand was weer gelijk. Gelukkig speelde Kelly Brugman aanvallend goed.  Met veldscores en perfecte vrije worpen zorgde vooral zij er voor dat de Eagles het laatste kwart ingingen met een 27-38 voorsprong.

In de laatste 10 minuten werd er aan beide kanten meer gescoord. Het verschil bleef rond de 10 punten. Lang leek de wedstrijd niet beslist want met nog enkele minuten te gaan was DAS toch weer terug gekomen tot een verschil van 6 punten. Uiteindelijk kwam deze slechte wedstrijd uit op een 50-58 eindstand. Kelly Brugman scoorde 23 punten, Roos Jordans 10.

Komende zaterdag speelt de Eaglesploeg de laatste competitiewedstrijd. In de eigen Wethouder Smithal komt koploper Baros om 20.30 uur op bezoek. Deze wedstrijd is van geen belang meer voor de rangschikking. Echter, als beide ploegen na zaterdag goed uit de halve finales komen (Baros speelt tegen de nummer 4 en de Eagles tegen de nummer 3 Cangeroes) dan volgt er op 18 mei in Zwolle weer een wedstrijd tussen beide ploegen maar dan om het kampioenschap.