Green Eagles Dames verslaan koploper wederom

In de laatste competitieronde stond de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 op het programma. Koploper Baros kwam naar Maassluis. De Rotterdamse formatie had tot afgelopen zaterdag slechts 1 wedstrijd verloren en dat was op 15 december toen de Eagles de punten, met een 65-68 uitslag, mee naar huis namen. De uitslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag zou op voorhand geen invloed meer hebben op de ranglijst. Baros en Green Eagles gaan in ieder geval als de nummers 1 en 2 de play offs spelen. Het zou goed kunnen dat de teams elkaar dan weer in de finale treffen. Beide teams begonnen de wedstrijd met een complete ploeg. Baros trad aan met 11 speelsters en de Eagleselectie bestond uit de maximale 9 vrouwen. Hierbij moet gezegd worden dat topscoorder Willeke Bruins nog niet helemaal was hersteld van een enkelblessure. 

Baros begon zoals een koploper betaamt. De eerste drie aanvallen werden afgemaakt met 2 driepunters en een tweepunter. Kirsten Boer en Kelly Brugman (driepunter) reageerde en na een paar minuten stonden de bezoekers op een 5-10 voorsprong. Bij 11-10 was er een eerste voorsprong voor de Eagles die na het 1ekwart weer was verdwenen (17-18).

In het 2ekwart gingen de Eagles gelijkmatig door met scoren. Het doorwisselen van alle 9 speelsters had geen invloed op de scores terwijl de Barosploeg moeite had met de zoneverdediging van de Eagles. Aanvallend was Suzanne van Driel onder het bord moeilijk te stoppen. Ook toen de Eagles met een kleinere ploeg ging spelen en de verdediging terugbracht naar een man to man bleef de thuisploeg de baas. Ruststand 35-26.

In de 2ehelft was er even een weifelend begin. Toen Anouk Kraaijeveld er een driepunter in gooide was de Maassluise aanval weer op gang. Baros kwam ook nu nog maar nauwelijks tot scoren en werd door de thuisploeg gedeclasseerd. Fleur van Baalen schakelde de gevaarlijke Rotterdamse center goed uit en Marion Stolk bepaalde de stand na 3 kwarten op 54-32.

Nadat Eva Kerkhoven met de eerste score in het laatste kwart de voorsprong op een maximaal verschil van 24 punten bracht werd het spel van de thuisploeg onzorgvuldig. De wedstrijd leek beslist en dit leidde tot rommelig spel. Met Kelly Brugman en Kirsten Boer op de bank kwam Baros snel terug tot 56-42. Met 7 punten op rij van de Eagles, waaronder een driepunter van Willeke Bruins, leek het lek bij 63-42 gedicht en werd de nog niet helemaal herstelde Bruins naar de kant gehaald. Baros gaf nog 1 keer gas en kwam terug tot 65-55. Roos Jordans repareerde met een driepunter (68-55) en werd vermoeid naar de kant gehaald. De laatste minuten werd door de Eaglesploeg voltooid met een geïmproviseerde guardlijn die de wedstrijd naar 72-64 uitspeelde. Een driepunter in de slotseconden maakte de nederlaag voor de koploper op papier nog iets dragelijker (eindstand 72-67) maar de talrijke toeschouwers hebben een dominante thuisploeg gezien die de tegenstanders regelmatig van het veld speelde. Vandaag kwamen de meeste punten van de hand van Kelly Brugman (21). Ook Kirsten Boer kwam met 12 punten in de dubbele cijfers.Met deze overwinning gaan de Eagles vol zelfvertrouwen de play offs in. Op zaterdag 4 mei staat de uitwedstrijd tegen de Cangeroes in Utrecht gepland een week later gevolgd door de thuiswedstrijd. 

Comments are closed.