Pijnlijke nederlaag Green Eagles in play offs

UTRECHT – In de eerste halve finale wedstrijd van de play offs hebben de dames van de Green Eagles een pijnlijke nederlaag geleden. De Maassluise formatie begon ogenschijnlijk bloednerveus aan de wedstrijd. Iets waar eigenlijk geen reden voor was, immers de Eagles hadden als nummer 2 op de ranglijst maar liefst 6 wedstrijdpunten meer vergaard dan de Cangeroes en bovendien was de laatste wedstrijd tussen beide ploegen geëindigd in een 49-77 overwinning voor de Eagles. Na de opening score van Kelly Brugman liepen de Cangeroes na enkele intercepties en afstandsschoten snel uit naar een ruime voorsprong. Na 3 minuten spel sloeg het noodlot toe voor de Eagles toen topscoorster Willeke Bruins door haar knie zakte en moest worden gewisseld. Bij 17-4 hervond de Eaglesploeg zich en werd het kwart afgesloten bij 23-19.

In de 2eperiode kwamen de Eagles dichterbij en zorgde een driepunter van Roos Jordans zelfs voor een 26-28 voorsprong. Reden voor de Cangeroescoach om in de time out nogmaals te benadrukken dat de kwetsbare Eagles (nog slechts 7 fitte speelsters) hard moest worden aangepakt. De coulante scheidsrechters lieten dit toe terwijl Roos Jordans wel ongelukkig op 3 persoonlijke fouten kwam te staan. Met nog 1 minuut op de klok was het verschil weer 6 punten in het voordeel van de thuisploeg. Twee blunders van de arbitrage (een loepzuivere score van Suzanne v Driel werd afgekeurd vanwege de 3 seconderegel en een vermeende voetfout die alleen door de scheidsrechter werd gezien) gaven de Cangeroes de gelegenheid om met nog eens 5 punten de ruststand op 47-36 te bepalen.

Ondanks het harde spel van de Cangeroes waren het na de pauze juist de bezoekers die in foutenlast kwamen. In pogingen om zich het fysieke spel van het lijf te houden kregen de Eagles maar liefst 8 persoonlijke fouten terwijl de schade bij de thuisploeg beperkt bleef tot slechts 1. Cangeroes profiteerde vanaf de vrijeworplijn en liep weg tot meer dan 20 punten verschil. In het 4ekwart werd de foutenlast weer wat rechtgetrokken en nu waren het de Eagles die nog 1 keer terug kwamen tot 10 punten met nog 6 minuten te gaan. Een verschil wat overbrugbaar moest zijn in de thuiswedstrijd volgende week. Helaas was de batterij van de Eagles hierna leeg. In de verdediging moesten 4 meiden met 4 fouten proberen de wedstrijd uit te spelen en met een zoneverdediging werd het risico genomen van een doeltreffend afstandsschot. Hetgeen gebeurde. Het verschil werd snel weer 20 punten en na een hinderlijke onderbreking omdat het onvolprezen scoresysteem weer eens de geest had gegeven, maakte Cangeroes het karwei af tegen het leeggespeelde Eaglesteam. Eindstand 103-76. Topscoorders bij de Eagles waren Kelly Brugman 19 punten, Roos Jordans 17 en Kirsten Boer 16.

Een terechte overwinning voor een uitstekend schietende Utrechtse ploeg maar zonder de foutenlast en met Willeke Bruins in de ploeg hadden de Eagles ongetwijfeld een beter resultaat geboekt. Nu wordt het as zaterdag in de Wethouder Smithal een bijna onmogelijke opgave om deze 27 punten goed te maken. Zeker zonder Willeke Bruins die voor maanden uitgeschakeld lijkt. Toch gaan de Eagles het proberen. Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis.