Waardig einde competitie Green Eagles dames

MAASSLUIS – Toen de competitie in september vorig jaar begon hoopte de zeer kleine selectie van de Green Eagles dat de ploeg gespaard zou blijven van blessures. Eind april bleek dit niet alleen grotendeels gelukt maar ook was een zeer verrassende 2e plaats in de competitie een feit. In de halve finale play off wedstrijden tegen de nummer 3 Cangeroes bleek dat het gedaan was met het Maassluise geluk. Vorige week liep topscoorster Willeke Bruins in Utrecht tegen een ernstige knieblessure op en werd de eerste wedstrijd ruim door Cangeroes gewonnen met 103-76. Afgelopen zaterdag lag er dus een bijna onmogelijke opdracht voor de Eagles om in eigen huis 27 punten verschil goed te maken. Helaas sloeg ook nu het noodlot toe.

Coach Kees Brugman gaf zijn ploeg voor aanvang 2 opdrachten. Snel met een brutale pressing verdediging een voorsprong pakken en vervolgens met een hoog tempo er een doelpuntrijke wedstrijd van maken zodat de 27 puntengrens zou worden benaderd. Een bijna onmogelijke missie omdat de Eaglesselectie door het ontbreken van Bruins nog maar bestond uit 7 speelsters. Cangeroes, voor het volgende seizoen al ingeschreven voor de eredivisie, had de beschikking over 11 speelsters. De tactiek van de Eagles werd al na 20 seconden flink dwars gezeten door Veerle van Baalen. De oud Eagle scoorde de openingstreffer van buiten de driepuntenlijn voor de bezoekers. Na enkele minuten was de Maassluise achterstand opgelopen tot 4-12 mede omdat de Maassluise intercepties niet werden geaccepteerd door de heren scheidsrechters. Na 7 minuten werd er met het inbrengen van Suzanne van Driel en Anouk Kraaijeveld meer lengte in het veld gebracht en met een combinatie van een zone- en een man to man verdediging werd het eerste kwart afgesloten met een 25-30 stand. De opdracht om er een puntenrijk duel van te maken was dus erg goed uitgevoerd. Jammer dat de uitstekend van afstand schieten Utrechtse formatie dit ook deed.

In de 2e periode werd er minder gescoord. Sommige Maassluise speelsters kregen al enigszins moeite met het hoge tempo. Daarom werd er enkele keren door gewisseld. De thuisploeg bleef wel goed in het spoor van de kersverse eredivisieploeg en leek met 1 punt achterstand de rust te behalen. Een score in de slotseconde bepaalde de ruststand echter op 41-44.

Ook in de 2e helft blufte de thuisploeg met een man to man pressing verdediging. Helaas sloeg ook in deze wedstrijd het blessurespook toe. Center Fleur van Baalen kwam kort na het begin ongelukkig in contact met een tegenstander en de vloer. Na enkele minuten blessureoponthoud werd v Baalen met, na later bleek o.a. een gebroken neus, voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis. De overgebleven 6 speelsters zagen de bezoekers vervolgens verder uitlopen en het was al snel duidelijk dat de 27 punten uit de eerste wedstrijd niet meer werden goed gemaakt. Met nog 3 minuten op de wedstrijdklok en een 12 punten achterstand bleek ook dat de wedstrijd niet meer gewonnen zou worden. Dat de vermoeide Eagles dit wel probeerden en uiteindelijk nog terug kwamen tot een 85-91 eindstand siert de ploeg. Vandaag was Kelly Brugman met 31 punten het meest effectief voor de Eagles terwijl ook een uitstekend spelende Kirsten Boer met 23 punten zorgde voor een season-high.

Met deze wedstrijd kwam een einde aan een onverwacht succesvol seizoen.