Wedstrijdverslagen

Krappe selectie Under 16-1 verliest in Leiden

LEIDEN – Deze wedstrijd was aan het begin van de week bijvoorbaat al als zeer moeilijk bestempeld, 3 jongens op kamp en helaas een uitvaart, dus bleven maar 6 spelers over. Te weinig om als team een serieuze pot basketbal te spelen.  De 1eklasse,  daar heeft elk team een lange bank, en je weet dat als je met 6 man komt dat ze alle 12 spelers gaan gebruiken.

Gelukkig kwam Bram toch spelen, nadat hij tot het middag uur de kamp vermoeidheid eruit had geslapen. En…. Gelukkig wilde een nieuw  trainend lid ook aan sluiten. Tim is zijn naam.

Met 8 man, een kleine rotatie waarvan er 7 nog maar 1 wedstrijd met elkaar hebbengespeeld. Een uitdaging , maar daar houd de coach van.

De eerste minuten liep best lekker, er werden geduldige aanvallen gespeeld omdat wij onze krachten moesten sparen met een kleine rotatie. Tot halverwege het eerste kwart loopt het gelijk op. 6-6. Opdrachten worden best goed uitgevoerd, alleen niet altijd komt er een score uit. Daarna komt er meer druk vanuit Leiden op onze bal opbrengst. Dat weten wij  best goed weg te passen. 16-8.                                  2/8 vrijeworpen.

Leiden heeft een klein gaatje geslagen. Tim v/d W is aan het einde van kwart 1 uitgevallen en kan  niet verder spelen vanwege een rugblessure. We proberen niet al te lang achter elkaar te spelen en flink te wisselen. Dat zorgt voor wat verwarring omdat niet iedereen op zijn beoogde plaats staat.                   Je merkt dat aan het einde van dit kwart dat er meer vermoeidheid komt en een press tegen maakt het niet makkelijker. Toch komen wij hier geregeld goed uit, maar het kost kracht.  De tegenstander is feller in korte bal confrontaties,  schuwt zeer fysiek spel niet. Waardoor Emre vlak voor de rust ook uitvalt. Pepijn heeft ook al klachten door het naar mijn smaak te harde/agressieve manier van verdedigen van Leiden. Helaas word hier ondanks diverse vrije worpen niet echt door de refs opgelet of gecoached. 39-23.                                                                                                                                                   5/10 vrijworpen.

Uitblazen in de kleedkamer en plan de campagne, niet geheel ontevreden. Opdracht is georganiseerd te blijven spelen en de bal sneller naar voren te spelen/ passen om vandaar uit een actie te maken of in je set aanval verder te gaan. 40 punten halen is tweede opdracht. Ondanks de vermoeidheid leuke oplossingen gezien en eigen initiatieven die soms net niet tot een score komen. Natuurlijk loopt Leiden uit … 62-37. 0/2 vrijworpen.

Nou 5,5 man over in het 4ekwart, Pepijn bijt op zijn tanden en maakt kortere beurten met zijn gebutste bovenbeen.  Leiden word wat makkelijker/laks en diverse van onze snelle aanvallen zorgen voor toch nog 7 punten dit kwart. Pepijn kan echt niet meer de laatste 3 minuten , komt huilend naar de kant. Wat een held die jongen, zijn team spirit is bewondering waardig. 73-44.                                     1/4 vrijworpen .

Vandaag bij alle aanwezige spelers strijdwaardigheid gezien en niet willen buigen voor een toch wel wat onsportieve 3e U16 team van Leiden. Ik weet wel welk team de morele winnaar is!

Scores; Gene 10 pnt 0/2 ft , Pepijn 9 pnt 3/5 ft, Emre 8 pnt 2/4 ft, Xabi 6 pnt 2/6 ft, Tim 5 pnt  1/6, Bram 4 pnt, Lars 2 pnt. Vrijworpen 33% .