Under 16 wint overtuigend van SVO

MAASSLUIS – Na vorige week met een half team in Leiden verloren te hebben, was het team deze zaterdag bijna compleet. SVO kwam met veel lengte naar deze wedstrijd toe. Dus werd er aangegeven goed de rebound in te gaan door uit te boxes en fel in de verdediging te zijn. Na goed warm gelopen te hebben en een pre game praatje, startte het team goed en werd er direct een 8-0 run geplaats. Eerste kwart 12-8

Tweede kwart kan SVO ons nog redelijk volgen en blijven wij goed de basket aanvallen, 2x  word een schot/lay up geblockt, maar de opdracht is, ondanks dit het gewoon te blijven proberen omdat er nog niet veel automatisme in het team zitten. Er word ook gevraagd aan de spelers een schot te nemen als je vrij staat in de bucket , want Xabi en Jesse hebben een behoorlijk schot in hun armen. Verdedigend staat het goed, de jongens zijn fel op de bal. Bij elke losse bal situatie zitten de jongens er bovenop of pakken gewoon de bal uit de handen van de tegenstander. De scheidrechters laten veel toe, waardoor SVO uit hun ritme en hum raken, en gaan brommen en niet meer met hun wedstrijd bezig zijn. 30-14 . is de rust stand.

In de pauze de jongens complimenten gegeven over de gedrevenheid in verdediging, het is niet dat SVO slecht aanvalt…. SVO speelt de bal goed rond maar als ze niet goed afronden is de verdedigende rebound vaak voor de Eagles. Punt van aanpak is wel de omschakeling van verdediging naar aanval, dat is nog te stroperig. Dat kan en moet nog vloeiender. Dat zijn de automatismen waar wij aan moeten werken. De guards moeten zich meer melden om de bal op te halen, en de pass banen te gaan zien. In de aanval proberen wij een variatie op de standaard aanval, dit zal voor nog meer beweging in de aanval zorgen. Eind derde kwart 46-14.

Omdat de coach niet heel vaak naar de score kijkt, maar naar het spel is dit wel een mooi stand om te gaan oefenen met het aanval spel. Er zal worden geoefend met het direct inbrengen van de bal aan de weak side, waar eerst een actie aan vooraf zal gaan. Dit lukt een paar keer goed en zelfs met scores. Wij proberen halverwege het 4ekwart ineens 4 spelers te wisselen, kijken hoe dat gaat, tegenstander moet schakelen. De laatste minuten word het een beetje rommelig, wij scoren minder en de tegenstander geeft meer druk op de bal wat zij niet eerder zo duidelijk deden, wat hun meer bal bezit oplevert. Mooie lessen geleerd deze wedstrijd. Het team kan buffelen, rennen en schakelen. Op naar de  volgende wedstrijd. En verder bouwen.

Score; Jesse 2pnt, Lars 2 pnt 0/2ft, Bram 2 pnt, Pim 4 pnt, Pepijn 4 pnt, Tim 6 pnt 0/2 ft, Gene 10 pnt, Jarno 11 pnt 1/4 Ft, Xabi 12 pnt.