Winst U16-1 tegen laagvlieger

MAASSLUIS – Na de onnodig verloren wedstrijd van Lokomotief vorige week mochten wij afgelopen zaterdag tegen het voor laatste team, DAS uit Delft. Het moet gezegd een tweede team dat te hoog is ingedeeld.

De jonge Eagles voorgehouden dat dit wel een win moest zijn, zeker voor al het thuis publiek . Er is goed getraind. De vorige wedstrijd achter ons gelaten d.m.v nabespreking.

Wij begonnen slap, geen concentratie in onze set aanval of wij gooide de bal via de break net te hoog of the laag waardoor er  bal verlies was. Na 1 minuut time out genomen want Das stond met 0-4 voor. Wakker worden, en speel eerst een solide break zo niet dan aanval opzetten. Hele veld press.

Na 5 minuten komen wij dan op een 7-5 voorsprong. Fleur en Marcel floten streng maar rechtvaardig daardoor kwamen Gene en Jarno al snel in fouten last. Diverse fouten waren deels te danken aan het niet goed staan in de help side verdeding.  Ook diverse loop overtredingen werden aan beide kanten goed gezien. Toch zie je dan wel diverse goede scores uit breaks komen.  Eerste kwart 14-5.

Het tweede kwart willen de jongens graag maar zijn nog diverse keren te laat in de verdediging , er komt nu wel lijn in het aanval spel en maar durven vaak net niet een aktie te maken, en maken wij dat een aktie, dan worden wij nog wel eens geblokt omdat het schot wat word gepredikt, niet vaak word genomen.  Pauze 26-16.

In de kleedkamer nogmaals de verdidiging onder de loep genomen en de aanval waarin op bepaalde momenten wel een aktie ondernomen moet worden.

Gelukkig worden de punten die zijn besproken nu beter uitgevoerd, en komt het vertrouwen en lef nu  meer terug. Iedereen komt deze wedstrijd nu wat meer gelijkmatig aan zijn minuten toe. 41-20 stand na 3 kwarten.

Het laatste kwart word er veel heen en weer gerent en veel gemist, wel word er in dit kwart meer georganiseerd gespeeld en bepaalde zaken in de aanval uitgelicht die bij vlagen goed gaan,soms word net het laatste pasje nog wel eens vergeten. 44-26 eindstand.

Het team speelt bij vlagen goed, maar zullen meer wedstrijden nodig hebben om te groeien en elkaar en het spel beter te leren spelen. De training opkomst is altijd goed, ondanks dat de coach kritisch is, is hij wel realistich en tevreden, na 2.5 maand samen spelen en trainen.  Zondag naar Almonte in Eindhoven .

Scores; Emre & Pepiin 1 pnt beide 1-2 FT, Lars en Bram 2 pnt, Jesse 4 & tim 4, 0/2 FT, Gene 6, Xabi 11 pnt 6/8 FT (75%), Jarno 13 pnt 1-4 FT.