Koploper op bezoek bij Under 16-1

MAASSLUIS – De coach keek uit naar de ontmoeting met de koploper. De reden… Crackerjacks is een vereniging waar met een visie word gebald, basketballend naar oplossingen gezocht. Dus een mooi moment om te zien waar het team staat tegen de koploper.

Dat was snel gezien, wij kregen direct diverse break om de oren, naast breaks waren er 3 spelers bij de tegenstanders zeer nadrukkelijk aanwezig qua score. Zij zochten continue de basket op. Erg leuk te zien hoe op deze leeftijd er al zo gebald kan worden. Eerste kwart 5-21.

Geen nood of stress hier was rekening mee gehouden, misschien niet zo fors.

Je merkt dat de jongens toch in de start van de wedstrijd niet fel genoeg zijn. Gelukkig wilde Jouke deze wedstrijd op video zetten om alles een dag later te bekijken.

Het tweede kwart kwamen de jongens meer aan hun eigen spel toe. Om het tweede seizoen beter voor de dag te komen werd gehamerd op de training stof. Niet te veel dribbelen, en passend naar voren spelen en daarna het vaste spel opzet. Bij vlagen zag dat er goed uit.

De tegenstander was goed ingespeeld en dat merkte je in de aanval, geduldig rond spelen met hand off en pic & roll. Dat was moeilijk te verdedigen. Hun center stond vaak goed om net het laatste pasje te geven of te ontvangen.

Wij willen iets meer gas geven en gaan full court press spelen. Daar schrikt de tegenstander even van maar komen al snel met goede oplossingen, toch zie je met wat aanpassingen dat de Eagles het toch goed blijven doen. Mooi terug gekomen in scores. Pauze 19-34.

De tweede helft blijven wij lekker mee spelen, bij vlagen snel spel aan beide kanten. Hierdoor raken wij vaker een bal kwijt. De tegenstander zet een zone press neer en kunnen dat op 2 manieren uitspelen. Dus ook prima om dit te oefenen. Er wordt soms te makkelijk gedacht en maar 1 kant van het veld bespeeld, wat dus de zone press in de hand werkt. Na aanpassingen komen wij er nu geregeld beter uit. 34-57.

Door het tempo in de wedstrijd is te merken dat de jongens moe worden in de aanval, verdedigend blijven ze hard werken. Waar wij in de eerste helft goed back door lopen en bewegen. Staan wij nu vaak vaker stil. De 2-1-2 zone van de tegenstander werk dan ook niet mee. Rustige oefenen wij nu het rond passen en de hand off acties.

Al met al een leuke pot basketbal waar veel geschakeld moest worden in zowel aanval als verdediging stijl. Je merkt dat de jongens beetje bij beetje meer inzicht krijgen en begrijpen wat er word verwacht.

De avond erna hebben wij de gehele wedstrijd samen bekeken en gezien wat er beter kon en moest als team maar ook per speler. Iedereen heeft de dag erna 2 leer punten naar de coach geappt, om bewuster op het veld te zijn.

Scores Jarno 12 FT 0/4, Gene & Tim 12 pnt FT 1/5, Xabi 5pnt FT 1/4, Emre 3 pnt, Pim, Lars FT 2/6, Jesse 2 pnt FT 0/4 & Pepijn 2 pnt.