Driepunters nekken Under 16

RIJSWIJK – Vol energie naar Rijswijk om tegen Lokomotief te spelen, de vorige wedstrijd verloren na verlenging. Dus eens kijken waar de mannen vandaag toe in staat zijn.

Nou dat verbaasde iedereen in de zaal, binnen no time stond het 2-14 voor de groen hemden. Snelle aanvallen en goed acties werden prima afgemaakt. Alles waar wij mee bezig zijn kwam er goed uit breaks, aanval en hard verdedigen. De training ervoor nog uitgelegd hoe de aanval van Loko in elkaar steekt en hoe te verdedigen. Dus grotere help side en de schoten van de weak side verdedigen. Loko gecoached door ex Eagle Ian van Loon was duidelijk teleurgesteld in zijn team en dat was duidelijk waar te nemen in de time outs. De verdienste van heel het Eagles team de eerste helft. Eerste kwart 4-20.

Tweede kwart werd de tegenstander wakker en gaat doen wat ze vaak doen, goed rond passen en hun spelletje spelen. O.a veel schoten van de 3 punt lijn. De verdediging is best goed in de bucket, bij de 3 punt lijn zitten wij er ook redelijk bij maar geleidelijk vallen de ballen nu wel goed en gaan wij rusten met 25-36.

De starting 4 van Loko banken & trainen bij hun eerste team, dus hun input houd dit team overeind. Hun handelings snelheid en schot is goed te noemen. Waar de Eagles nogal een twijfelen doet Loko dat niet en legt geregeld goed aan. Langzaam komt de tegenstander dichtbij en wij gaan aanvallend twijfelen en dat speelt Loko in de kaart die een schepje er boven op doen in de verdediging. Helaas word er niet strakker gefloten nu de wedstrijd spannender word waardoor wij iets gefrustreerd aanvallen. 42-44 eind derde kwart.

Dus net als de vorige game word het een spannend slot kwart. Er word niet veel gescoord het laatste kwart, maar wel hard gewerkt in de verdediging. Waar alle ballen er in de eerste helft makkelijk in gaan, vallen onze ballen net niet. Direct in dit kwart een drietje tegen 45-44. De jongens willen blijven werken maar de snelle passing word vergeten. Als dat bepaalde aanvallen wel doen scoren wij ook. De jongens zijn moe en 2 minuten voor tijd scoort Loco de laatste 3 punter 51-48. Time out,….. laat Loko niet de wedstrijd uitpassen ga fouten maken om via vrije worpen te forceren en bal bezit te verkrijgen. De 4 ervaren Loko spelers passen de bal goed door er wij komen maar tot 1 fout. Niet genoeg voor onze 5e teamfout. De laatste 10 seconden willen de scheidsrechters niet fluiten voor fouten van ons. Helaas verlies 51-48.

Bij de tegenstander scoren maar3 spelers in totaal 49 punten en 1 speler 2 pnt. Ons team heeft op papier 8 scorende spelers, moeten er 9 zijn. Het team heeft naar hun mogelijkheid gespeeld. 11 x 3 rake punters tegen kom ik niet elke wedstrijd tegen…..

Jarno 14 pnt FT 0/2, Gene 12pnt FT 2/2, Xabi 6 pnt, Pepijn 4 pnt FT 2/2, Lars 4 pnt, Pim 4 pnt Emre Tim 2 pnt