Wederom overwinning Under 16

MAASSLUIS – Na een goede winst in Gouda vorige week nu onze eerste thuis wedstrijd in 2020. Almere Pioneers de tegenstander. Uit  betrouwbaar bericht vooraf een team met veel body en niet bang om dat te gebruiken. Dat met de jongens  gedeeld voor de wedstrijd, en het wedstrijd plan doorgenomen.

Direct uit de tip een mooie kans voor een directe score maar Jarno, net als vorige week nog niet scherp. Dat komt meestal in de wedstrijd !

Tegenstander scoort wel, het team moet even in de wedstrijd komen. Ze laten de tegenstander makkelijk de bal rond gaan zonder druk . Dan zie je dat  Almere leuk kan spelen  zeker als de bal inside komt waar zij in het algemeen steviger zijn. Langzaam komen wij erin. Na 5 minuten time out genomen om de schutters en de back doors van de tegenstanders te bespreken. Het gaat lekker op en neer. Bram pakt net als vorige week een goede back door en rond perfect af. Bram kwam al vroeg in de wedstrijd omdat Pepijn al snel ten val kwam.  Wij missen nog wat scherpte in de break. Tim H komt in het veld,  daar komt goede dreiging  van,  zowel in de verdediging en als wij gaan rennen, knalt 2 vrijeworpen raak.  Lars  komt ook goed van de bank af met en score en verdedigend aanwezig.  15-12  dit kwart.

Tweede kwart starten wij beter, direct twee breaks en goede scores van Jarno en Pepijn. Er word lekker strak gefloten door Guido wat ook nodig is, beide teams spelen op het randje bij losse ballen en de jonge Eagles in de helpside.  Dus staat de tegenstander geregeld op de vrijeworp lijn maar niet altijd met scores. Wij lopen uit naar 36 -19 door vaak goed de breaks te lopen als wij de bal net als vorige week door stops in de verdediging te maken. Wederom is onze verdediging prima van opzet.

In de pauze een complimenten gemaakt naar het team toe, maar als wij starten heeft team Almere nu meer spirit en moeten wij veel en hard verdedigen, ook in de aanval doen zij er een schepje op. Dit gebeurd vaker … dat tweede helft minder is. Een 2-10 run van Almere is het gevolg. En na een score van Jarno  staat  het 40-29. Tussen door in een time out  aangegeven iets mannelijker met bal bezit om te gaan, pivoteren en sneller een dribbel i.p.v af te wachten met de bal in je handen, zeker als de verdediger met z’n neus op die van jouw staat te ademen. 41 -31 stand.

Het vierde Kwart zijn de jongens weer redelijk aanwezig en aangegeven met wat meer rust te spelen als de break niet lukt. Wisselend resultaat en aan beide kanten word hard gewerkt in de verdediging. Na een paar scores van de Eagles zijde zie je e koppies van Almere wat meer hangen en balen. Er word nu niet veel meer gescoord en ballen wisselen veel van team. Na het harde werken staat er een 49-37 op het bord. Er komt meer lijn in het aanvals spel en de jongens zijn niet egoïstisch en delen de bal graag. Volgende week wederom een thuis wedstrijd voor Dames 1, dus komt kijken op het centre coard. Guido en Djiel bedankt voor het fluiten en leren van deze potjes fluiten.

Score’s; Jarno 18 pnt FT 0/1, Pepijn 10 pnt Ft 2/3, Xabi 6 pnt Ft 0/1, Gene 4 pnt FT 0/3, Lars FT ½ & Tim W FT 1/2 3pnt , Bram en Tim H FT 2/2 pnt, Pim FT ½, pnt, Jesse FT 0/2