Winst U16 op groot veld

MAASSLUIS – Thuis tegen bouncers, een ploeg die wij uit al verslagen hebben. Onze wedstrijd nu op het center court. Het warmlopen ging er nogal gemakkelijk aan toe. Geen dreiging en veel simpele zaken makkelijk af doen. “Gasten “ dit is geen goede wedstrijd voorbereiding. Meer bezieling in óók het warmlopen. Deze aanmoediging is nodig omdat het team nogal eens slap wil starten.

Vooraf 24 seconden stilte gehouden voor het overlijden van basketbal legende Koby Bryant en de inzittende van zijn neergestorte helikopter de week ervoor.

Veel heen en weer rennen was het de eerste 3 minuten voordat er door de Eagles gescoord werd. Scores waren dit kwart tot de 8e minuut alleen voor de groen hemden. Pas in de 8e minuut scoorde de mannen uit Gouda pas via een strafworp. Einde eerste kwart 10-1. Een lage score… , onder andere omdat de defence lekker strak is, maar in onze omschakeling gooien wij de ballen nogal eens te vaak te enthousiast naar voren wat tot bal verlies leidt.

2e kwart word er strakker gefloten door de refs, veelal terecht. De mannen zijn er vanaf het begin van het seizoen al op aangesproken dat als je met 10 man speelt en je wilt een goede verdediging hebben, dan kan dat niet altijd lief. 6 vrije worpen genomen door de tegenstander dit kwart en 5 punten hieruit. Een goed percentage maar wij gooien er dit kwart  16 veld doelpunten in. Dus de verdediging van tegenstander is minder fel. Het verschil is dus goed te zien op het score bord 26-10 is de rust stand.

In de pauze aangegeven dat ondanks deze prima stand wij nog te vaak de bal bij de tegenstander inleveren. Wij willen gewoon snel spelen op de aanval omdat wij daar een team voor hebben, dat gaat nou eenmaal ten koste van bal winst maar 20x is wat teveel. Dus de lijnen van passing aangegeven, ook dat je soms even moet inhouden en bal rustig mag opbrengen. Ook de aanval opties doorgenomen direct na een break.

De tegenstander is wat meer bij de les en speelt beter in het begin van de tweede helft maar door onze dichte verdediging pakken wij toch goed ballen af. Het tweede deel van het derde kwart pakken wij het beter op. Er word nu goed gekeken naar onze extra opties direct na een break . Daar scoren wij 1x goed uit. Dat is niet veel, maar dat de opties gezien worden en dat het tot wat balverlies lijdt hoort bij het leren, zeker met het deze riante voorsprong. 40-17 eind derde kwart.

Iedereen is het veld in geweest deze wedstrijd en beide teams worden wat moe door de strijd en het rennen. Toch zien wij leuke details van de training terug in o.a schot opties, deze worden diverse keren met een score beloond. De tegenstander scoren een paar punten meer dan de Eagles dit kwart en eindigen meteen 50-30 score.

Op naar komende zaterdag, een thuis wedstrijd tegen het altijd taaie Bs Leiden.

Gene 10pnt, jesse 8pnt FT 0/2, Xabi 8 pnt, Jarno, lars 6 pnt, Tim H, T W , Pepijn 4 pnt.