Nieuws

Heren 1 wint ondanks driepuntsgeweld, U22 wint ruim

MAASSLUIS – Door de voorjaarsvakantie waren er slechts twee wedstrijden het afgelopen weekend. Gelukkig waren en Heren 1 en Under 22 goed bezet ondanks de vakantie want met Rowic en B.O.B. stonden er twee gerenomeerde verenigingen tegenover hen.

Het als tweede geplaatste Heren 1 speelde tegen Rowic een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft schoten de gasten onder leiding van Nick de Waard zo af en toe het licht uit. Met maar liefst zeven driepunters was hij zo ongeveer eigenhandig verantwoordelijk voor de 30-38 achterstand van de Eagles. In de tweede helft was het er echter nog maar één en kwam de thuispelende ploeg steeds dichterbij. Onder leiding van Stefan Kraaijeveld en Jeroen Derksen, die beide 10 punten scoorden in de tweede helft verdween begin vierde kwart dan definitief de achterstand op het bord. Scores van Floris Derksen (60-60) en Laurens Don (62-60) brachten in de beginminuten van het kwart de voorsprong. Uiteindelijk liepen ze steeds verder weg en werd het verdedigend dicht gehouden. Met 75-66 was er uiteindelijk een goede overwinning op Rood Wit Crispijn.

De andere wedstrijd was van Jongens Under 22 tegen B.O.B. in Oud-Beijerland. De door Jeroen Derksen gecoachte mannen sterk aan de wedstrijd (2-10) waarbij Koen van Wensen er zeven voor zijn rekening nam. Gaande de eerste periode kwam de thuisploeg veel beter in haar ritme en nam het de leiding (19-16). Een tempo versnelling en een 0-11 run onder leiding van Sebastiaan Boon (negen punten dit kwart) zorgde in het tweede kwart voor de ommekeer. Na een 23-35 tussenstand brak de rust aan bij een 27-46 score.
De thuisploeg bleef knokken voor de kansen maar kon de fikse achterstand niet meer wegwerken. De laatste periode startte met een 46-59 stand. Green Eagles verdedigde sterk, zodat BOB inside nauwelijks tot scoren kon komen. Het schot van afstand miste teveel zijn doel en daardoor kwam er een 52-75 eindstand op het bord.

Daarmee blijft Under 22 ongeslagen na de winter en gaan ze vol voor het kampioenschap in deze klasse.