Nieuws

Sportzaal Sportlaan Maassluis komt naast VDL

MAASSLUIS – Het stuk groen naast het parkeerterrein bij voetbalvereniging VDL is de definitieve locatie voor de nieuwe sportzaal aan de Sportlaan in Maassluis. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief. Er is voor deze locatie gekozen naar aanleiding van de uitkomsten van een inloopbijeenkomst, georganiseerd voor omwonenden en andere belanghebbenden.

Bij de inloopbijeenkomst, waar zo’n tachtig personen aanwezig waren, hebben de bezoekers hun voorkeur uitgesproken voor de locatie naast VDL. De andere optie, direct aan de Sportlaan, zou een stuk dichter op de appartementencomplexen komen te staan en kon dus niet op de steun van de meerderheid rekenen.

Volgens de gemeente is de gekozen locatie het beste omdat de sportzaal zo wegvalt tegen een groene achtergrond. Bovendien zou dit ook het beste zijn voor de sociale veiligheid. Het is de bedoeling dat ook het parkeerterrein wordt aangepakt. Het weggetje naar het achterliggende gebouw van waterbedrijf Evides blijft behouden.

De plannen voor een nieuwe sporthal dateren al van 2013, maar zijn om diverse redenen nog niet uitgevoerd. Omwonenden vrezen onder meer parkeeroverlast. Maar voor basketbalvereniging Green Eagles is de nieuwe hal een must. De club maakt momenteel nog gebruik van een verouderde hal aan de Haydnlaan, die niet voldoet aan alle wedstrijdafmetingen. En ook het Lentiz Reviuslyceum wil graag gebruik kunnen maken van een sportzaal in de buurt van de school.

Verbeelding van locatie sportzaal

Bron: https://www.wos.nl/