Nieuws

Eugenie Overman keert terug op oude nest

MAASSLUIS – MBV Green Eagles Dames verwelkomen Eugenie Overman. Vorig seizoen speelde het team het grootste deel van de competitie met slechts 7 a 8 speelsters. Komend seizoen lijkt er anders uit te gaan zien. Na Joyce Stedema heeft nu ook Eugenie Overman bevestigt bij de Green Eagles te komen spelen. Overman komt over van Binnenland uit Barendrecht waar zij dames Onder 20 eredivisie speelde. Coach Den Hoedt is blij met de komst van Overman:

Eugenie is, ondanks haar jonge leeftijd, al heel sterk. Ze traint al een paar weken mee en past prima in de groep. We zijn nog in gesprek met een aantal speelsters en hopen snel de selectie compleet te hebben.

Eugenie heeft vanaf haar zesde tot haar twaalfde bij Green #agles gespeeld en een geweldige tijd gehad. Toen zijn de meiden samengevoegd met Westland Stars en heeft ze daar nog 1 seizoen gespeeld.
Op haar 13e is zij met haar zus naar Lokomotief in Rijswijk vertrokken. Green Eagles wilde haar toen nog behouden voor de Dames, maar dat vond ze met 13 toch iets te jong.
Bij Lokomotief samen met haar zus in de Under 16 gaan spelen en sloot ze ook aan bij het jongens eredivisie team under 14, waarmee ze 2e op het Nederlands kampioen is geworden. In die tijd werd ze ook geselecteerd voor het Nederlands team u14 en daarmee een toernooi gespeeld in Denemarken. Na 5 seizoenen Lokomotief viel het team waar ze graag mee speelde uit elkaar en is ze 2 jaar geleden naar Binnenland in Barendrecht vertrokken om na lang aandringen van de coach destijds in de vrouwen eredivisie u20 te gaan spelen. Ze heeft daar 2 seizoen gespeeld en daarnaast met de dames eredivisie meegetraind.
Nu ze geen jeugdspeler meer is met 20 jaar wordt het tijd om terug te komen op de vraag om bij Green Eagles dames 1 te komen spelen. Ze is er klaar voor en heeft er zin in.

Het voelt als thuiskomen en weer op de fiets naar de training gaan is ook weer leuk

Eugenie Overman afgelopen jaar bij CBV Binnenland