Under 16-1 wint dik van River Trotters

De tegenstander afgelopen zaterdag had al 2 wedstrijden meer dan 100 punten per wedstrijd tegen gekregen.  De gedachte dat het een makkelijke wedstrijd zou worden ligt dan voor de hand. Dus starten wij de wedstrijd met 3  1e jaars Damian, Harm en Wouter in de basis zodat er toch een impuls moest komen om gefocust te beginnen. Wel vreemd natuurlijk voor de basis spelers Jarno, Tim en Emre om vanaf de bank te beginnen. Maar iedereen had vrede met de situatie. Voor de tegenstander was het een leuk 1e kwart. Naast de 3 1e jaars stonden Jesse en Xabi in het veld om het spel te verdelen. Dit kwart was wel even aanpoten maar toch stond er een nette 12-10 op het bord. Het hele eerste kwart konden deze 5 mannen werken.

Het tweede kwart  starten Jarno, Tim, Emre, Bram, en Lars. Lars terug na een pols blessure van ongeveer een maand. De mouwen werden direct opgestroopt want er werd gestart met een zone press. Wat veel bal bezit opleverde. River Trotters veel te hoog ingedeeld.  De bedoeling was 4e klasse maar door drukte in deze klasse, naar 2e klasse verplaatst ging direct in een Time out om de tactiek tegen deze press te bespreken. Lars nog geen wedstrijd ritme moest even wennen hoe te staan in deze press maar had het als snel door, mede door de coaching van medespelers. Een 20-0 run werd gemaakt. Toch was er genoeg om te bespreken in een time out, genomen door de coach. Lars pakte direct zijn punten en was veelal bezig wat hij vaak doet, ballen afpakken. Ook dit kwart word er niet gewisseld en gaan met 44 -13 pauze de rust in. Iedereen 10 minuten deze helft gespeeld.

Omdat wij dik voorstaan is het zaak niet te verslappen. Met een andere opstelling gaan wij verder met de press. Nu worden de verre ballen beter onderschept  en staan wij beter in onze eigen basket te verdedigen. Rebounden blijft wel een dingetje en daar moet diverse keren op gehamerd worden. Diverse keren staan wij ook nog eens stil in de aanval. Maar door het niveau van de tegenstander word dat vaak wel opgelost maar nog niet alles is goud wat er blinkt. 76-18, 3e kwart.

Laatste kwart gaan wij weer over op een half veld man to man om ook aan deze verdediging vorm te blijven werken. Iedereen speelt in dit kwart en de tegenstander blijft goed werken maar de laatste minuten zijn de 7 tegenstanders moe. Verre schoten verdedigen zij niet meer en zo kan het dat onze 2 laatste scores van Xabi, 2x  drie punters zijn, ogenschijnlijk zonder moeite. Eindstand 107-21.

Een leuke pot om veel te oefenen en kritisch te zijn op onze eigen spel. Ondanks dat, spat het spel plezier op de trainingen en de wedstrijden er vanaf. Op naar de volgende wedstrijd komende zaterdag, wederom thuis tegen Helmink Heroes uit Zwijndrecht.

Wouter 2 pnt, Emre 4pnt, Tim 8 pnt, Bram 8 pnt, Damian 9 pnt FT 2/7, Jarno 10 pnt, Jesse 12 pnt FT 1/2 + 1×3, Harm 12 pnt, Lars 18 pnt, Xabi 24 pnt FT ½ +  3x 3 pnt.