Dames Eagles in harde wedstrijd onderuit in Hoofddorp

HOOFDDORP – De Green Eagles beginnen goed aan de wedstrijd die in het eerste kwart geheel gelijk op gaat. Aanvallen werden goed uitgespeeld en er werden veel rebounds gepakt. Na de eerste 10 minuten staat er 13-13 op het bord. In het tweede kwart lukt het Eagles maar niet de bal er in te krijgen. Steeds rolt de bal weer uit de ring terwijl bij Hoofddorp de driepunters rijkelijk vallen. Rust 30-21. De tweede helft besluit Hoofddorp om nog meer fysiek te gaan spelen en de wedstrijd heeft vanaf dan meer weg van een rugby wedstrijd. Helaas werd hier niet tegen opgetreden waardoor het bij vlagen gevaarlijk was in het veld. Eagles koos er dan ook voor om geen risico te nemen op blessures waardoor de eindstand een vertekend beeld gaf van de krachtsverhouding. Via 53-32 na het derde kwart eindigde de wedstrijd in 81-48. Willeke Bruins 19 punten.

in het proces waarin we zitten moeten we nog veel stappen maken. Dat weten we. Maar als je naar de basket gaat en je wordt bewust pootje gehaakt of een speelster wordt voor het oog van de scheidsrechter bij haar keel gegrepen en de scheidsrechter laat het door gaan dan moet je kiezen voor de veiligheid van de speelsters. Leerpunten nemen we mee en we gaan op naar volgende week als het sterke team van Binnenland naar Maassluis komt”.