Under 16-1 verliest in Barendrecht

BARENDRECHT – Na een afzegging vorige week, mochten wij zaterdagmiddag 10/10 naar Barendrecht toe. Een team waar wij naar uitkeken om tegen te spelen. Vorig jaar kwam de wedstrijd tegen dit team te vroeg waardoor wij er met ongeveer 20 punten verloren. Het spel van de afgelopen weken laat een stijgende lijn zien, dus met goede moed naar Barendrecht toe waar wij via een tijdslot en Covid-19 maatregelen op tijd konden starten om 13;30. Helaas maar 1 scheidsrechter. De eerste aanvallen liepen best aardig maar zeker 4 keer rolde/stuiterde de bal uit de ring. Binnenland scoorde wel 2x. Vooraf aan de wedstrijd nog gerefereerd aan focus in moeilijke wedstrijden…. een wedstrijd verlies je niet in 1 aanval of verdediging, blijf gefocust op wat je taak is. Laat je niet opnaaien of door scheidsrechter genomen beslissingen. De Eagles laten zien dat ze het eerste kwart hun spel blijven spelen ondanks steeds kleine achterstand. Wel gooien wij 7 vrije mis !  Stand 18-14 eerste kwart.

Na de start van het tweede kwart krijgt binnenland het betere van het spel waardoor wij in een time out gaan en spreken af om de press op te zetten. Dat heeft effect. Wij pakken steals, soms onwennig als wij dan de bal hebben. De aanvallen lopen wisselend, voorspelbaar tot ontzettende goede acties. Dit laat de groei van het team zien. De coach van de tegenstander kom ik al diverse jaren tegen. Newton genaamd, deze coach weet genoeg van het spelletje om zijn team te motiveren en goed neer te zetten in moeilijke situaties. Aan ons om dat weer te counteren. Wij gaan rusten met 26-35. Dat is een netjes. Wel 3 vrijeworpen mis.

In de pauze aangegeven dat het spel de tweede helft wel op de kar gaat want Binnenland zal op andere wijze gaan spelen en echt niet zomaar willen verliezen. Dat gezegd hebben merk je direct dat de tegenstander gaat praten in het veld en sommige jongens vinden dat toch even moeilijk. Anderen juist gaan nog harder hun best doen om als voorbeeld te dienen. Je merkt dat 1 scheidsrechter wel te weinig is met een intensievere 2e helft als dit. De scheidsrechter doet echt zijn best maar is statisch in zijn positie en kan onmogelijk alles zien. Daardoor komt Jarno al snel aan zijn vierde fout en zal hij uit voorzorg even op de bank moeten plaatsnemen. Jammer want hij was zeer strijdbaar en voorziet ons van veel scores. De rest pakt het prima op en onze press blijft prima staan. 35-48.  5 uit 6 vrijeworpen. Waar Tim zijn vrijeworpen nu op 1 been gaat nemen, Normaal trainen wij daarop om lichaam houding te verbeteren. En nu knalt hij er 3 uit 4 in, tot vermaak van de coach van de tegenstander 😉

Het vierde kwart worden wij wat moe en lopen wij net te veel in de val bij de verdediging van de tegenstander en fluit de scheidsrechter minder voor fysiek spel waar wij nou meestal niet beter door gaan ballen. Wij zullen het er mee moeten doen. Tot de 4 minuten in het 4e kwart gaat het goed en word Jarno terug gebracht is onze laatste time out genomen omdat de tegenstander ook een 3 kwart pressie gaat spelen. Maar wij laten ons opjagen in acties en als de mouwen in de verdediging van de tegenstander nog verder worden opgestroopt beginnen wij de controle te verliezen. Jarno pakt zijn 5e fout en dan breekt er iets in het team. Niemand in het veld neemt de regie tot zich en aanwijzingen van de bank worden niet gehoord. Nu gaat Binnenland snel aanvalsspel spelen om fouten mee te krijgen om zodoende onze 5e team fout te laten maken en dus 2 vrijworpen mee te krijgen. Binnenland maakt een 9-0 run en wij verliezen de wedstrijd met 57-54.

Wederom de meeste minuten prima basketbal in verdedigend en aanvallend opzicht. 2 diverse zone verdedigingen gespeeld  afgewisseld met man to man. Wedstrijden als deze heb je nodig om te zien waar je staat als team. Er zal voor meer variatie in de aanval gezorgd moeten worden en meer persoonlijke dreiging. Stap voor stap zijn wij daar al mee bezig. Tegen zwakkere tegenstanders zie je de durf en creativiteit al wel.

Scores; Jarno 21 pnt, Xabi 14 pnt Ft 2/5, Tim 7 pnt Ft 3/8, Lars 4 pnt, Wouter, Harm, FT 0/2, Emre Ft 2/2 , Bram 2 pnt