Wedstrijdverslagen

Heren 1 wint in Zoetermeer

ZOETERMEER РAfgelopen zaterdag speelde het eerste heren team van Green Eagles tegen Zoebas in Zoetermeer. In een ongebruikelijke hal ook voor Zoebas (1 van de baskets was kapot in hun thuishal) werd er zonder Ruben, Dany en Marcel aangevangen. Allen zijn langdurig geblesseerd. Ook Guido begon niet fit aan  de wedstrijd en heeft uiteindelijk geen speelminuten gemaakt. De overgebleven mannen begonnen goed aan de wedstrijd. Met name het lengte overwicht van Stefan Kraaijeveld hielp in het eerste kwart. Door zijn inside scores en de outside 3-punters van Ingo Rutting liepen de Eagles direct uit naar een 12-23 voorsprong in het eerste kwart. Het tweede kwart verliep moeizamer en wist Zoebas in het spoor van de Eagles te blijven. Zo stond er met de rust een 26-39 voorsprong op het scorebord. Na rust begonnen de Eagles scherp. De 13 punten voorsprong werd direct uitgebouwd naar 21 punten. De wedstrijd was toen wel gespeeld. Het vierde kwart was voor de statistieken. Er werd nog uitgelopen naar een 28 punten voorspong. Vervolgens werden de Eagles slordig en zo wist Zoebas nog terug te komen tot 53-72. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 24 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Ingo Rutting met 22 (6 driepunters) en Wouter v.d. Berg met 13 punten.